FOTO: Natjecatelji SBK Pešekani osvojili nova odličja @ Zagreb

pesekani_turnir_zagreb_2016

Najbolji Pešekani ovoga su puta bili Gala Zukić i Mateo Šepić koji su svatko u svojoj kategoriji osvojili drugo mjesto odnosno srebrne medalje, te Jasmin Zukić i Damir Barišić koji su u kategoriji muškaraca iznad 40 godina podijelili treće mjesto i brončano odličje. Fotogaleriju s natjecanja pogledajte na ovom linku

Ičići – Drugi po redu turnir u 2016. godini na kojem su članovi SBK Pešekani nastupili održan je protekle subote u Zagrebu. Turnir službenog naziva „6.ICO Crossminton Sunčana staza Zagreb open 2016“ okupio je 67 igrača iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske koji su se u 8 pojedinačnih i jednoj kategoriji parova nadmetali za nove svjetske bodove. Ovaj turnir jačine 250 organizirao je Crossminton klub Zagreb a održao se u dvorani OŠ Kajzerica.

pesekani_turnir_zagreb_2016_2

Speed badminton klub Pešekane na ovom su turiru predstavljali: Gala Zukić, Mateo Šepić, Vedran i Marin Ružić, Zdravko Škarica, Vlatko Franović, Jasmin Zukić i Damir Barišić. Najbolji Pešekani ovoga su puta bili Gala Zukić i Mateo Šepić koji su svatko u svojoj kategoriji osvojili drugo mjesto odnosno srebrne medalje, te Jasmin Zukić i Damir Barišić koji su u kategoriji muškaraca iznad 40 godina podijelili treće mjesto i brončano odličje. Gala Zukić i ovoga je puta nastupila u zajedničkoj konkurenciji sa dječacima te je hrabrim nastupima zasluženo osvojila drugo mjesto izgubivši u finalu od Marka Jerkovića u 3 seta. Mateo Šepić u kategoriji dječaka do 18 godina također je osvojio drugo mjesto izgubivši samo od slovenca Jaše Jovana, drugog igrača na svjetskoj rang listi. Ostali Pešekani svoje su nastupe okončali u grupnoj fazi natjecanja. Predstavnici Ičićanskog kluba također su nastupili u kategoriji parova; braća Ružić svoj su nastup završili u 1/8 finala dok su isti plasman ostvarili Mateo Šepić i slovenka Lori Škerl koji su po prvi puta zajedno nastupili na jednom turniru.

pesekani_turnir_zagreb_2016_1

Prvo mjesto u najprestižnijoj open kategoriji odnio je mađar Gergely Racz koji je u napetom finalu u tri seta bio bolji od slovenca Alena Baumkirhera. U kategoriji +40 pobjedu je odnio Bojan Jerman iz Slovenije koji je u finalu svladao mađara Karolya Vinczea.

Pobjednici po kategorijama:

OPEN – Gergely Racz HUN
FEMALE – Danaja Knez SLO
+40M – Bojan Jerman SLO
+50M – Ferenc Kiss HUN
U18F – Lori Škerl SLO
U18M – Jaša Jovan SLO
U14MIX – Marko Jerković HRV
U12MIX – Pika Rogelj SLO
OPEN DOUBLES – Danaja Knez / Jaša Jovan SLO

Fotogaleriju s natjecanja pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!