FOTO, VIDEO: Nek poživi još toliko – Velikom maškaranom povorkom obilježeno 100 godina karnevala @ Lovran

Foto Luigi Opatija, Karneval 2017, Općina Lovran, Karnevalska p

Centralno događanje ovogodišnjeg Pusta, velika međunarodna karnevalska povorka, okupila je gotovo dvije i pol tisuće sudionika iz četrdeset skupina koje su na ovaj način dale svoj doprinos u proslavi velikog lovranskog jubileja. Dvije velike fotogalerije i video isječak pogledajte u nastavku teksta…

Foto Luigi Opatija, Karneval 2017, Op?ina Lovran, Karnevalska p

Lovran – Sa sto godina biti vitalan i pun života, nije to mala stvar. A upravo takav je karneval u Lovranu, gdje se ove godine slavi sto godina maškarane tradicije. Osim obilježavanja stote godišnjice maškaranja u Lovranu te preko pedeset godina povorke, ove godine Žejanski zvončari i voditeljski par, odnosno Mario i Irena, također su proslavili veliki jubilej,a tim povodom Radovan Trijanstić, ispred Toronjere, uručio im je prigodne plakete.

Foto Luigi Opatija, Karneval 2017, Op?ina Lovran, Karnevalska p

Centralno događanje ovogodišnjeg Pusta, velika međunarodna karnevalska povorka, okupila je gotovo dvije i pol tisuće sudionika iz četrdeset skupina koje su na ovaj način dale svoj doprinos u proslavi velikog lovranskog jubileja.

Maškarano ludilo u Lovranu otvorili su članovi Puhačkog orkestra Lovran i organizatori iz Pusnog društva Toronjera, nakon kojih su prodefilirali mališani iz vrtića i škola. Osim lokalnih maškaranih snaga u povorci su sudjelovale grupe iz Rijeke i okolice, Istre, ali i Slovenije, a i ove godine nije nedostajalo kreativnosti, ali i one dobre doze ”drskosti” uz koju su maškare ismijale aktualnu društvenu i političku situaciju.

Foto Luigi Opatija, Karneval 2017, Op?ina Lovran, Karnevalska p

Među zanimljvim maskama bile su drvosječe iz Kožljaka, ali i matuljska grupa Vavek parićani koja je impresionirala ne samo brojnošću svojih članova, već i vrlo elaboriranom prezentacijom matuljskog teniskog Grand Slam turnira.

Toplo vrijeme za ovo doba godine, ali i vesela atmosfera primamila je mnoštvo gledatelja koji su okupirali pločnike i zidiće od hotela Excelsior pa sve do lovranskog mula, a atmosferu su na visini držali već tradicionalni voditelji ove manifestacije – Mario Lipovšek Battifiaca i Irena Grdinić.

Sve što se događalo na povorci popratili su naši fotoreporteri i pripremili u dvije velike fotogalerije dostupne u nastavku…

FOTOGALERIJA – Međunarodna karenvalska povorka u Lovranu 2017. – Foto PodUčkun.net

FOTOGALERIJA – Međunarodna karenvalska povorka u Lovranu 2017. – Foto Luigi

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!