FOTO Neugledno parkiralište i auti parkirani ‘na divljaka’ kvare turističku sliku @ Ika

Sliku dodatno narušavaju parkirana vozila duž prometnice stišćući se podno razgranatih krošnji stabala akacije koje su suzile ovu ulicu i prohodnost kroz nju.

Ika – Parkiralište na “kraju Grada Opatije”, što se nalazi u ikarskoj ulici, Viktora Cara Emina, svojim sadašnjim izgledom nimalo ne služi svojoj namjeni te na ponos svim mještanima Ike.

Ovaj neasfaltirani prostor u kojem se još i sada nalaze ostaci raznog građevnog materijala što se donedavno koristio pri gradnji hotela “Ikador” uveliko čini ovo parkiralište zapuštenim i neuglednim koje je pod naplatom po cijeni od 7 kuna na sat. Zbog toga, iako je ljeto u punom zamahu, a parkirni prostor sve traženiji, ovo parkiralište uglavnom je prazno samo s ponekim parkiranim vozilom. Mjesni odbor Ika, tijekom ovog proljeća u više navrata pokušao je preko Grada Opatije apelirati na tvrtku “Opatija 21” (koja brine o ovom parkiralištu) da do ljeta uredi i očisti ovaj prostor.

Sve je ostalo samo na dobrim željama i namjeri da se ovogodišnja turistička sezona dočeka s novouređenim parkirnim prostorom. Ovo stanje parkirališta tim je tužnije kada se zna da se nalazi u neposrednoj blizini novo izgrađenog visoko kategoriziranog hotela “Ikador” . Mnogi turisti koji dolaze na kupanje u ovaj dio Ike ostaju zapanjeni stanjem ovog dijela Ike koje nimalo ne služi na čast opatijskom turizmu. Sliku dodatno narušavaju parkirana vozila duž prometnice stišćući se podno razgranatih krošnji stabala akacije koje su suzile ovu ulicu i prohodnost kroz nju. Stoga mještani Ike na čelu s MO Ika nadaju se hitnoj intervenciji komunalnih službi Grada Opatije kako bi se stanje u izgledu parkirališta i ulice učinilo primjerenijim za naš turistički kraj te uklonili ovu “crnu maću” našeg turizma.

Neugledno Parkiralište I Auti Parkirani ‘na Divljaka’ Kvare Turističku Sliku @ Ika

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!