FOTO: Nezaobilazno opatijsko mjesto – šarmantan interijer kultnog Ružmarina

RUZMARIN restaurant

U renovaciji su korišteni isključivo ekološki prihvatljivi materijali, čija je upotreba dobila svoj oblik kroz ručni rad vrijednih hrvatskih majstora. Fotogaleriju novouređenog Ružmarina pogledajte na ovom linku

restoran_ruzmarin_interijer_2016_opatija_2_01

Opatija – Koju priču priča opatijski restoran Ružmarin? Priču o obitelji, priču o ljudima, priču o prijateljstvu i stvaranju uspomena. Priču o braći Igoru i Goranu Marijanović, bez kojih ne bi bilo Ružmarinovih 30 godina! Upravo je proslava te godišnjice bila i početak renovacije omiljenog prostora Opatije. Svima dobro poznat interijer, postao je još ljepši, zanimljiviji i urbaniji.

Za renovaciju su zaslužne dizajnerice studija Wanda design, Lada Sega i Borka Širola, koje su kroz novi identitet Ružmarina ispričale priču o starim opatijskim vilama. Kombinacija industrijske patine koja se provlači kroz željezne detalje u prostoru i na samom ulazu, drva, bogate draperije i tekstila, te tople smeđe i bež boje, stvorile su oku ugodan prostor za druženja, slavlja, ili pak ručkove i večere.

U renovaciji su korišteni isključivo ekološki materijali, što je i lajtmotiv rada Wanda designa, a stare tehnike majstora (posebna vrsta bojanja i miješanja boja, ručni rad na željezu…) oživjele su neka zaboravljena vremena. Poseban pod od mikrobetona otpornog na sve utjecaje, rad je francuskog majstora Patricka koji je samo za tu priliku došao u Opatiju iz Rima.

RUZMARIN restaurant

Respekt prema starim opatijskim vilama i njihovim majstorima, vidi se napose u detaljima koji se i danas mogu pronaći u austrougarskoj arhitekturi. Tako su stilizirani tanjuri na zidu preslika starog aristokratskog posuđa, tapete s motivom lišća ukazuju na slikarstvo 19.stoljeća, dok oktogonalne pločice i sjenila rasvjete dočaravaju interijere gdje su uživala gospoda boraveći u Opatiji kao omiljenom mjestu za odmor.

Ružmarin, od antike slavljen kao simbol prijateljstva, Borka Širola aplicira u stiliziranom obliku na šank, police, podloške za tanjure, jelovnik, vaze za cvijeće, plutene čepove, ambalažu…sve s ciljem nenametljivog isticanja ružmarina kao simbola primorja, ali i omiljenog začina jelima.

Ružmarinovu renovaciju prate i neke novine na jelovniku, koje ipak ostaju u okviru Ružmarinove tradicije domaće hrane. Bilo da je riječ o tjestenini, mesu ili ribi, Igor i Goran Marijanović pobrinut će se da sve namirnice iz njihove kuhinje do stola stignu u – savršenom obliku. Za Ružmarinovih sljedećih 30 godina!

Fotogaleriju novouređenog Ružmarina pogledajte na ovom linku

RUZMARIN restaurant

Dragana Šmitran / PodUčkun.net
Foto: Petar Kürschner Jr.

error: Content is protected !!