FOTO: Noć muzeja @ Opatija

muzej_smStol je bio i ostao simbol zajedništva, okupljanja obitelji, oaza blistavih trenutaka zabilježenih u vlastitom spomenaru, pozornica godišnjeg, ponavljajućeg ciklusa, ali i onog životnog, neponovljivog i odigranog jednom zauvijek.
Opatija – Hrvatski muzej turizma i ove je godine bio dio Noći muzeja. Upravo u noći muzeja završila je izložba postavljena 9. prosinca 2009. pod nazivom ”Svečani blagdanski stol”. Kako bi trebao izgledati svečani blagdanski stol pokazali su nam restaurant Bevanda, restaurant Le Mandrać i vila Kapetanović – restaurant Laurus, Milenij hoteli, Liburnia Riviera Hoteli, hotel Bristol, hotel Mozart i Grand Hotel Adriatic, Ugostiteljska škola Opatija. Razne boje, ukrasi, pribor za jelo raznih oblika bili su samo dio onoga što se moglo vidjeti na svečanom stolu. Održala se i promocija kataloga izložbe, a po izboru posjetitelja u protekla dva mjeseca odabran je najljepši i najsvečaniji stol.
Titula je pripala stolu hotela Bristol koji je svojom bjelinom, kristalom i ukrasnim anđelićima najviše oduševio sve prisutne, te osvojio 720 glasova posjetitelja. – rekla nam je ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma – Mirjana Kos.
Osim u izložbi moglo se uživati u degustaciji hrvatske gastro baštine u malim zalogajima. Naravno tu su bili i nezaobilazni slatki i slani kulinarski specijaliteti koje su pripremili jedni od najboljih opatijskih ugostitelja.
Slijedeća izložba koju ćemo ugostiti je ”Turizam i arheologija” koju je napravio Hrvatski arheološki muzej iz Zagreba, zatim slijedi izložba o Zdravstvenom turizmu na kojem će biti prezentiran zdravstveni turizam Hrvatske kroz povijest. – dodala je Mirjana Kos.
esc_6859
dsc_3415
dsc_3455
esc_6896
dsc_3426
dsc_3422
Nikola Cvjetović
Foto: David Kurti / Foto Luigi

error: Content is protected !!