FOTO: Noć za pamćenje uz Zlatana Stipišića Gibonnija i ispunjenu Ljetnu pozornicu @ Opatija

gibonni_opatija_2014_koncert_ljetna_pozornica_maya_vlatko_stefanovski_1

Koncert pod nazivom ‘‘Noć za pamćenje’‘ zapravo je vrhunac turneje koja je trajala tijekom čitavog ljeta, uz Gibonnijeve nastupe u inozemstvu gdje je imao i ‘‘status’‘ opatijskog promotora turizma, posebno ‘‘izabranog’‘ da obilježi ovu, 170. godišnjicu početka te duge turističke priče. Veliku fotogaleriju s koncerta Gibonnija i gostiju pogledajte na ovom linku

gibonni_opatija_2014_koncert_ljetna_pozornica_maya_vlatko_stefanovski_2

Opatija – Zlatan Stipišić čest je opatijski gost, no bez obzira na učestalost druženja s fanovima na Ljetnoj pozornici, svaki koncert iznova privuče sve veći broj ljudi. Iznimka nije bio ni sinoćnji nastup na opatijskoj otvorenoj sceni, u čijem se gledalištu skupilo gotovo četiri tisuće ljudi što su s oduševljenjem poslušali vrlo nadahnut nastup Gibota i njegovih gostiju među kojima su bili virtuozni gitarist Vlatko Stefanovski i moćna vokalistica Stephanie Sounds.

Koncert pod nazivom ‘‘Noć za pamćenje’‘ zapravo je vrhunac turneje koja je trajala tijekom čitavog ljeta, uz Gibonnijeve nastupe u inozemstvu gdje je imao i ‘‘status’‘ opatijskog promotora turizma, posebno ‘‘izabranog’‘ da obilježi ovu, 170. godišnjicu početka te duge turističke priče. Tako da je u Opatiji splitski pjevač bio ujedno i domaćin, koji je odmah na početku koncerta ‘‘razbio barijere’‘ između sebe i publike.

gibonni_opatija_2014_koncert_ljetna_pozornica_maya_vlatko_stefanovski

– Strašno me smetaju ove ograde, ne volim da bude ta rupa između mene i vas, pa ako želite, slobodno priđite bliže. Ne brini, sine, nećeš imati posla večeras, kazao je Gibonni, obraćajući se prvo publici, a onda zatim zaštitaru koji je stajao uz binu. Doista, posla za zaštitare nije bilo, no ‘‘radila’‘ je publika koja je istrošila i dlanove i grla prateći velike hitove jedne dugotrajne karijere obilježene uspjesima – izveo je Gibo i stare poznate pjesme poput ‘‘Ovo mi je škola’‘, ‘‘Tempera’‘ ili ‘‘Nepobjediva’‘ što ju je u gotovo dvadeset godina otkako je nastala samo dvaput dosad izvodio uživo, ali i novije pjesme kao što su ‘‘Zamoli me’‘ i ‘‘Hodaj’‘.

Veliku fotogaleriju s koncerta Gibonnija i gostiju pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!