FOTO: Nogometaši Lovrana premoćno pobijedili @ Mune

Brzonogi napadači Lovrana jednostavno su prolazili obrambene redove Muna i posljedica su bila četiri gola do odmora u mreži Baržića.

Mune – Prva ovosezonska utakmica nije donijela previše radosti u redovima matuljskih nogometaša. Gosti iz Lovrana puno su bolje otvorili utakmicu i na odmor otišli s prednošću od četiri gola. Do izražaja je došla još uvijek neuigranost ekipe Muna, što je i za očekivati nakon tri tjedna treninga bez ijedne pripremne utakmice. Dobra strana je da se u srazu s prošlosezonskim viceprvakom 1. ŽNL mogla sagledati fizička pripremljenost te greške koje treba pokušati otkloniti do početka prvenstva.

Igra u napadu imala je ”glavu i rep”, ali je nedostajala koncentracija u završnici, obrana je puštala na sve strane. Uz već spomenutu neuigranost tome je svakako kumovao i za sve pratitelje ”Grdih pasa” neobičan izbor igrača zadnjeg reda i dodijeljene im uloge. Brzonogi napadači Lovrana jednostavno su prolazili obrambene redove Muna i posljedica su bila četiri gola do odmora u mreži Baržića.

Drugo poluvrijeme donijelo je promjene u formaciji domaćina, igrači su stali na svoje standardne pozicije i taj period je, može se slobodno reći, protekao u izjednačenoj igri. Čak štoviše osjećaj je da su Munjci bili fizički spremniji i lako se moglo dogoditi da konačni rezultat bude i značajno drugačiji da su svoje prilike, koje je bilo teže promašiti nego pogoditi, iskoristili u dva navrata Pecman, te jednom Šokčić i jednom Grbac.

I na kraju može se zaključiti da je pobijedila bolja ekipa, ali i da se vidjelo da se NK Mune mogu boriti ravnopravno s klubovima u 1. ŽNL. Preostaje samo kroz pripremne utakmice u preostalih desetak dana do početka ligaških natjecanja uigrati i povezati redove, uklopiti u njih pristigla pojačanja, izbrusiti fizičku spremu do kraja i s puno srca krenuti u borbu za bodove.

NK Mune – NK Lovran 2:6 (0:4)
Igralište: Crikvena Draga
Suci: Daniel Trbulin (Rijeka), Marino Šabanović (Matulji), Zoran Martinović (Kastav)

Strijelci: 0:1 Abram (13′), 0:2 Mujakić (26′), 0:3 Mujakić (34′), 0:4 Konić (39′-11 m), 0:5 Rupčić (56′), 1:5 Škočić (61′), 2:5 Pecman (77′), 2:6 Rupčić (85′)

NK Mune: Baržić, Trdić, Dramac, Perčić (Stanić od 35′), Beni, Mohorovičić, Ivančević (Žigman od 76′), Kamenar (Kovčalija od 14′), Šokčić, Grbac, Pecman

NK Lovran: Šorić (Zupanc od 46′), Elioni , Periša (Jurić od 60′), Vertel, Kovačević (Rupčić od 50′), Mujakić, Konić, Abram, Kaligarić, Duvnjak

[nggallery id=369]

Iva Grbac / Liburnija.net

error: Content is protected !!