FOTO: Nogometaši Rijeke uspješniji od Lokomotive – Bradarić i Gorgon za novi preokret!

Foto Luigi Opatija, POL, Puha?ki orkestar Lovran, HNK Rijeka, U

Na večerašnjoj utakmici održano je predstavljanje Općine Lovran, koju su uveličali članovi Puhačkog orkestra Lovran i mališani koji su na samom početku utakmice istrčali na travnjak s nogometašima Rijeke i Lokomotive… ! Veliku fotogaleriju s utakmice pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, POL, Puha?ki orkestar Lovran, HNK Rijeka, U

Rijeka – Nogometaši Rijeke pobijedili su Lokomotivu 2:1 u utakmici 23. kola MAXtv Prve lige. Izabranici Matjaža Keka drugi put u četiri utakmice drugog dijela sezone do slavlja su došli preokretom.

Igrala se 57. minute utakmice. Ristovski je još jednom pobjegao po desnom boku, pronašao Gorgona u kaznenom prostoru koji je poentirao – 2:1! Bio je to trenutak koji je usmjerio utakmicu na mlin Rijeke nakon što je Lokomotiva izdržala sve napade u prvom dijelu, te u 35. minuti stekla prednost.

Rijeka je krenula silovito na otvaranju utakmice, ali pokušaj Gorgona glavom (1′) i udarac Andrijaševića koji je na putu prema golu pogodio Gavranovića nisu dali željeni rezultat.

Foto Luigi Opatija, POL, Puha?ki orkestar Lovran, HNK Rijeka, U

U 23. minuti Gavranović je pobjegao obrani Lokomotive, ali njegov pokušaj loba osujetio je Šemper. Tri minute kasnije Ristovski je sjajno gurnuo loptu u prostor za Andrijaševića koji je potegnuo, ali nije bilo preciznosti u završnici.

I onda je Lokomotiva povela u 35. minuti. Capan je ubacio s desnog boka, Grezda pobjegao pažnji riječkoj obrani i matirao Prskala – 0:1. Rijeka je odmah uzvratila. Prvo je Andrijašević sjajno prošao kroz obranu i potegnuo, ali Šemper je obranio prizeman udarac. Gol je stigao u 41. minuti. Ristovski je ubacio, a Bradarić sjajnim udarcem glavom u visokom luku matirao Šempera – 1:1.

Lokomotiva je dobro ušla u nastavak, ali nekoliko situacija pred golom Rijeke nije pretvorila u priliku, a sve je kaznio Gorgon golom u 57. minuti.

Foto Luigi Opatija, POL, Puha?ki orkestar Lovran, HNK Rijeka, U

– Teško, ali zasluženo. Ovakve pobjede su izuzetno važne, izdržali smo tri utakmice u šest dana. Mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili u očekivano teškoj utakmici. Izuzetno draga i slatka pobjeda. Znamo u kakvoj smo situaciji i što moramo raditi. Izuzetno im je važna podrška s tribina, rekao je Matjaž Kek.

Veliku fotogaleriju s utakmice pogledajte na ovom linku

MAXtv prva liga, 23. kolo
Rijeka – Lokomotiva 2:1

Stadion HNK Rijeka
Gledatelja 5076
Sudac: Goran Gabrilo (Split)
Strijelci: 0:1 Ćorić (35′), 1:1 Bradarić (41′), 2:1 Gorgon (57′)
Žuti kartoni: Ristovski, Vešović (Rijeka), Rožman, Grezda, Ćorić, Doležal, Oluić, Capan, Kolinger (Lokomotiva).

Rijeka: Prskalo, Ristovski (od 75′ Martić), Kulušić, Elez, Zuta, Mišić, Bradarić, Vešović, Andrijašević, Gorgon, Gavranović (od 66′ Bezjak).

Lokomotiva: Šemper, Rožman (od 46′ Valentić), Majer (od 56′ Ivanušec), Rrahmani, Ćorić, Grezda, Kolinger, Doležal, Oluić, Capan (od 76′ Mihaljević), Majstorović.

Ivan M. / HNK Rijeka / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!