FOTO: Novi Hyundai Tucson potražite u Hyundai salonu Afro @ Premani

2016_Hyundai_Tucson

Sve detaljnije informacije vezane uz vozila marke Hyundai mogu se saznati u Hyundai salonu Afro na adresi Permani bb, Jurdani ili na broj telefona 051/704-970. Prodajni salon Afro d.o.o. u Permanima otvoren je svakog dana od 8 do 20 sati, a subotom od 08 do 13 sati.

Premani – SUV vozila unazad nekoliko godina postala su globalni hit i iz godine u godinu zauzimaju sve veći udio u ukupnoj prodaji automobila. Kako bi ojačao svoju poziciju u tom segmentu vozila, Hyundai je napravio i globalnom tržištu ponudio potpuno novi model.

Novi kompaktni SUV iz Hyundai-a u ponovno se zove Tucson, a nasljednik je iznimno uspješnog modela ix35 koji je u Hrvatskoj od kada je predstavljen 2010. godine redovito zauzimao najviše pozicije na prodajnim ljestvicama. Naime, prvi hyundaijev kompaktni SUV, predstavljen 2004. godine, također se zvao Tucson tako da je ime provjereno i poznato. Temeljen na potpuno novoj platformi, novi kompaktni SUV je duži 6,5 cm, širi 3 cm, i niži 1 cm od modela ix35, a porastao je i međuosovinski razmak za 3 cm. Dimenzije su sada 4475 x 1850 x 1645 mm.

U njega je ugrađena najnovija tehnologija koju Hyundai trenutno posjeduje, a sve kako bi Tucson bio ponajbolji u segmentu. Oblikovan prema novom „Fluidic Sculpture 2.0“ dizajnerskom usmjerenju koji će inspirirati i buduće Hyundaijeve modele, novi Tucson izgleda znatno privlačnije od prethodnika. Tim predvođen ponajboljim svjetskim dizajnerom automobila, g. Peterom Schreyerom, napravio je zaista odličan posao i učinio Tucsona jednim od najprivlačnijih automobila u klasi. Izgleda robustno, dinamično, a napete linije i asimetrični lukovi iznad kotača stvaraju dojam da se vozilo kreće čak i u stanju mirovanja. Skraćeno, Tucson je jedan od onih automobila za kojim ćete se okrenuti na cesti.

Novi dizajn je i efikasan jer otpor zraka od samo Cd 0,33 spada među najniže u klasi. Dizajnu interijera također je posvećeno mnogo pažnje, a njegov izgled je ipak suzdržaniji i smireniji od eksterijera. Veliki naglasak je stavljen na kvalitetu materijala, odzivu gumba, zvuku zatvaranja vrata i sl. Interijer je sada jednostavniji, intuitivniji, prozračniji, a posebno veseli kvaliteta izrade i materijali koji se na višoj razini nego prije. Ozračje čak naginje i prema premiumu. Novost je i najnoviji veliki dodirni naslon vrhunske razlučivosti od osam inča kojim se upravlja najnovijim navigacijskim sustavom, bluetoothom, digitalnim radijom, internetom i sl. Odlikuje ga brzina i preciznost.

Nova platforma donijela je osjetno više prostora u putničkom prostoru u kojem ima mjesta za pet osoba. U odnosu na prije, posebice više mjesta ima na stražnjoj klupi gdje sada i više osobe udobno sjede. Prtljažnik broji 513 l, a sa spuštenim stražnjim naslonima 1503 l. Na nekim izvedbama Tucsona vrata prtljažnika se otvaraju i zatvaraju električnim putem. Na hrvatskom tržištu dostupan s izborom 6 modernih motora, dva benzinska i četiri dizelaša. Početni benzinac je 1,6 Gdi motor sa 132 KS i 161 Nm okretnog momenta, a novost je i novi 1.6 T-gdi (turbo benzinac) motor sa 177 KS i 265 Nm. Dizelsku ponudu otvara početni 1.7 Crdi sa 116 KS i 280 Nm koji pruža više nego respektabilne performanse, a krasi ga iznimno niska potrošnja. (4,6 l/ 100 km). Sljedeći u ponudi je jača izvedba 1.7 Crdi motora s najnovijim automatskim mjenjačem s dvije spojke (7DCT) sa 141 KS i 340 Nm okretnog momenta. Svi modeli imaju serijski šestbrzinske ručne mjenjače, a do sada navedene verzije dostupne su isključivo sa pogonom na prednje kotače. Vrh ponude čine dvije izvedbe dvolitrenog CRDi-dizelaša razvijaju 136 Ks (373 Nm) i 184 Ks (404 Nm).

Slabija izvedba dostupna je i s prednjim i s pogonom na sva četiri kotača, a može se upariti i s automatskim mjenjačem s 6 stupnjeva. Jača izvedba dolazi isključivo s pogonom na sve kotače i automatskim mjenjačem. Novi Tucson sada ima podatniji ovjes, koji čine multilink straga i McPherson sprijeda, a vozne osobine su sada bitno uvjerljivije te vozaču pruža veći užitak za upravljačem nego prije.

Opremljen svim zamislivim elektronskim pomagalima i najmodernijim sustavim asistenicije (autonomno kočenje, detektor mrtvog kuta..), Hyundaijev novi SUV donosi više serijske opreme, jače motore, manju potrošnju. Kupci imaju na raspolaganju 6 osonovnih paketa opreme (Classic, Comfort, Comort Navi, Premium, Premium +, Premium + Crvena koža), a cijene se kreću od 159.990,00 do 332.990,00 kn. Svaka izvedba dolazi s jedinstvenim trostrukim petogodišnjim jamstvom bez ograničenja kilometraže.

Očekivanja su kako će većina kupaca birati dizelske motore i to ponajviše početni 1.7 CRDi. Kombinacija i više nego respektablnih performansi, potrošnje i cijene čine ga ponajboljim u ponudi.

Takav Tucson može se dobiti već za 169.990,00 kn.

No, ipak najzanimljiviji izbor našim kupcima je izvedba 1.7 CRDi s paketom opreme Comfort koji je bogato opremljen (17-inčni aluminijski naplatci, automatski dvozonski klima uređaj, tempomat, bluetooth, kožni upravljač, stražnji parking senzori, grijana sjedala, LED svjetla..) a cijenu mu je 186.990,00 kn. Uglavnom, ima odlične preduvjete za uspjeh kako na našem, tako i na globalnom tržištu. Može ga se dobiti već od 159.990,00 koliko stoji početni benzinac s opremom Classic pa sve do 332.990,00 kn. Za svakog ponešto.

Sve detaljnije informacije vezane uz vozila marke Hyundai mogu se saznati u Hyundai salonu Afro na adresi Permani bb, Jurdani ili na broj telefona 051/704-970. Prodajni salon Afro d.o.o. u Permanima otvoren je svakog dana od 8 do 20 sati, a subotom od 08 do 13 sati.

Promo / PodUčkun.net / Filip Bolanča

error: Content is protected !!