FOTO: Novo odličje Gale Zukić, Hrvatska speed badminton reprezentacija na korak do senzacije

speed_badminton_pesekani_porec_2015_reprezentacija

Iako je na papiru izgledalo da će se za pobjedu boriti Slovenija i Mađarska, Hrvatska je reprezentacija iznenadila sve i u prvom susretu pobijedila Mađarsku rezultatom 4:2. Fotogaleriju iz Poreča pogledajte na ovom linku

speed_badminton_pesekani_porec_2015_reprezentacija_1

Ičići – Posljednjeg vikenda u travnju Poreč, točnije tenis centar u Zelenoj laguni bio je središte dvodnevnih natjecanja regionalne speed badmintonske karavane. U subotu je održan turnir službenog naziva ”1st ISBO Speed badminton Poreč open 2015“ dok je nedjelja bila rezervirana za ISBO Nations Cup regional tournament – Central Eastern Europe, regionalni kvalifikacijski turnir reprezentacija na kojem su snage u međusobnim susretima odmjerile reprezentacije Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Subotnji turnir jačine 250 bodova okupio je 58 igrača iz Slovenije, Mađarske, Srbije i Hrvatske. Natjecatelji su se za ISBO bodove nadmetali u 7 pojedinačnih i jednoj kategoriji parova.

Speed badminton klub Pešekani na ovom je tuniru predstavljalo 8 igrača i to: Gala Zukić u U14F, Zdravko Škarica i Marin Ružić u OPEN, Damir Barišić, Jasmin Zukić, Vlatko Franović i Robi Šepić u +40 te Iva Škarica u WOMEN kategoriji.

Najbolji rezultat za Pešekane je polučila Gala Zukić koja je u svojoj kategoriji osvojila drugo mjesto i nove bodove za svjetsku ranking ljestvicu.

Uspješan nastup također su zabilježili Jasmin Zukić i Robi Šepić koji su u kategoriji +40 ostvarili plasman u ¼ finale te ih je samo jedan korak djelio od borbe za odličja. Ostali Pešekani svoje su nastupe okončali u natjecanju po skupinama.

Od ostalih domaćih igrača valja istaknuti trijumf oca Damira i sina Ivora Ilića iz SBK Sušak u svojim kategorijama; Ivor je pobijedio u najprestižnijoj open kategoriji dok je otac Damir trijumfirao u kategoriji +40. Ivor je u napetom finalu zasluženo slavio protiv slovenskog igrača Mihe Avberšeka. Damir je u finalu svoje kategorije pobijedio također slovenskog igrača Silvu Vidmara. Borna Petak pobjedu je za SBK Zagreb odnio u kategoriji U14M.

speed_badminton_pesekani_porec_2015_reprezentacija_3

Drugi dio speed badminton vikenda u Poreču donio je nedjeljni regionalni kvalifikacijski turnir Nations Cup-a. Kup nacija natjecanje je u kojem se natječu reprezentacije po principu regionalnih kvalifikacijskih turnira čiji pobjednici imaju pravo sudjelovati na završnom turniru najboljih reprezentacija. Ovo je treće izdanje ovog zanimljivog natjecanja, a drugi put na njemu sudjeluje i reprezentacija Hrvatske. Hrvatsku su na ovogodišjem Nations Cup-u predstavljali Paula Barković iz SBK Zagreb, Ivor Ilić iz SBK Sušak i kapetan reprezentacije Marin Ružić iz SBK Pešekani. Osim domaćina za plasman na finalni turnir koji je na rasporedu u listopadu u Parizu borile su se reprezentacije Mađarske i prošlogodišnjih finalista Slovenije. Iako je na papiru izgledalo da će se za pobjedu boriti Slovenija i Mađarska, Hrvatska je reprezentacija iznenadila sve i u prvom susretu pobijedila Mađarsku rezultatom 4:2.

Izvrsnim igrama Marina Ružića i Ivora Ilića koji su maksimalnim učinkom pobijedili Tamasa Doszu i Gergelya Racza, dodana je i pobjeda u parovima u kojoj su Paula Barković i Marin Ružić svladali Agnes Darnyik i Gergelya Racza. U susretu sa Slovenijom u odlućujučem meču Alen Baumkirher bio je bolji od Marina Ružića te je Slovenija pobijedila rezultatom 4:2. U susretu Slovenije i Mađarske, slovenci su pobijedili rezultatom 4:1 te su se ukupnom pobjedom plasirali na završni turnir i priliku za osvajanje Nations Cup-a za 2015. godinu.

Tijekom ovog sadržajnog speed badminton vikenda u Poreču za čiju se besprijekornu organizaciju pobrinuo SBK Zagreb također se održao i sudački seminar na kojem je desetak domaćih sudaca steklo međunarodne sudačke licence. Seminar se sastojao od teoretskog i praktičnog dijela a vodio ga je ISBO-ov sport manager i čelnik komisije za natjecanja i suđenje Daniel Gossen.

speed_badminton_pesekani_porec_2015_reprezentacija_2

Sljedeći nastup SBK Pešekani zabilježiti će 13. i 14. lipnja kada je na rasporedu treći iz ovogodišnje MASTERS serije turnira ”8. ISBO Speedminton Croatian Open“. Turnir će se održati na zagrebačkom velesajmu.

Pobjednici po kategorijama ISBO Poreč Open 2015:
OPEN: Ivor ilić HRV
+40: Damir Ilić HRV
WOMEN: Jasmina Keber SLO
U12MIX: Noel Novak Žibret SLO
U14M: Borna Petak HRV
U14F: Lori Škerl SLO
U18F: Danaja Knez SLO
MIX DOUBLES: Keber/Šušteršič HUN

Rezultati ISBO Nations Cup 2015 Regional tournament Central Eastern Europe:

1. Slovenija (Alen Baumkirher, Miha Avberšek, Jasmina Keber, Danaja Knez)

2. Hrvatska (Marin Ružić, Ivor Ilić, Paula Barković)

3. Mađarska (Gergely Racz, Tamas Dosza, Agnes Darnyik)

Fotogaleriju iz Poreča pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!