FOTO: Novogodišnji koncert Puhačkog orkestra Lovran oduševio publiku @ Opatija

novogodisnji_koncert_puhackog_orkestra_lovran_2014

Osim dobre svirke, dodijeljene su nagrade dugogodišnjim članovima za 10, 20 i 30 godina članstva, a i predstavljeni su novi članovi orkestra koji su potekli iz glazbenog tečaja koji je organiziran unutar samog orkestra. Veliku fotogaleriju s koncerta Puhačkog orkestra Lovran provjerite na ovom linku

Šajo i FA Zora

Šajo i FA Zora

Opatija – Puhački orkestar Lovran već više od 40 godina održava tradiciju Novogodišnjih koncerata, poklon svojoj vjernoj publici i gostima Liburnijske rivijere u ovo blagdansko vrijeme. Prilika je to da lovranska glazba, kako ju od milja zovu, predstavi novi program koji je preko jeseni uvježbala.

Kao i proteklih godina, dirigent Miodrag Kašić i lovranski puhači u nešto manje od dva sata zabavili su publiku popularnim skladbama, a osim izvanrednih solista u redovima orkestra, uz njih su nastupili dugogodišnji prijatelji orkestra – gosti izvođači Karin Kuljanić, josip “Pepi” Forembacher, grupa 4’33”, klapa Istria, Duško Jeličić, D’Beni Bend. Njima su se pridružile plesačke snage Folklornog ansambla Zora te plesne škole Dansel iz Rijeke koje su dodatno podigle razinu ovog događaja. Ulogu voditelja, performera i gosta izvođača vješto je odradio Dražen Turina Šajeta.

D'Beni band

D’Beni band

Mjesto održavanja je već drugu godinu premješteno u opatijsku sportsku dvoranu, prvenstveno zahvaljujući suradnji općine Lovran i Grada Opatije, ali i pomoći općina Mošćenička Draga i općine Matulji.

– Zahvalio bih se brojnim prijateljima našeg orkestra na pomoći koju su nam ove i proteklih godina pružili – bez toga ne bi nam bilo moguće pojačati “vozni park” novim instrumentima. Prisutni su primijetili i da smo nastupili u ljetnim uniformama, kako bismo pokazali nove cipele kojima smo zamijenili 20-ak godina stare, rekao nam je David Kurti, član orkestra.

Osim dobre svirke, dodijeljene su nagrade dugogodišnjim članovima za 10, 20 i 30 godina članstva, a i predstavljeni su novi članovi orkestra koji su potekli iz glazbenog tečaja koji je organiziran unutar samog orkestra.

Grupa 4'33''

Grupa 4’33”

Do kraja godine orkestar će održati još jedan nastup, tradicionalni Silvestarski koncert u centru Lovrana 21.12. u 11.30 čime će završiti godinu, a odmah dan (i godinu) kasnije, 1. siječnja slijedi nastup na Novogodišnjoj zdravici opatijskog gradonačelnika na terasi hotela Kvarner s početkom u 12 sati.

Veliku fotogaleriju s koncerta Puhačkog orkestra Lovran provjerite na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!