FOTO: Nuo emotion – Održana plesna predstava Pekinške plesne akademije @ Opatija

Ovom prilikom na sceni Gervaisa nastupila je muška i ženska plesna skupina omladinskog ansambla Pekinške plesne akademije. Veliku fotogaleriju s predstave pogledajte na ovom linku

Opatija – Preksinoć je u Centru Gervais održana predstava Nuo emotion koja je simbolično najavila dolazak kineske Nove godine. Predstavu su organizirali Veleposlanstvo Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj, Grad Opatija i Festival Opatija.

Ovom prilikom na sceni Gervaisa nastupila je muška i ženska plesna skupina omladinskog ansambla Pekinške plesne akademije, a događaju su uz veleposlanika NR Kine NJ.E. Hu Zhaominga nazočili i predstavnici grada Opatije, Primorsko-goranske županije i drugi uzvanici.

Dolazak Nove godine Veleposlanstvo Kine obilježilo je predstavama u Zagrebu i Opatiji, a datum početka kineske Nove godine ovog je puta 16. veljače i bit će u znaku psa. Obilježavanje ovog velikog kineskog praznika u Opatiji nastavak je višegodišnje suradnje kineskog Veleposlanstva i Grada Opatije koja je do sada rezultirala s nekoliko projekata u području turizma i kulture.

Veliku fotogaleriju s predstave pogledajte na ovom linku

N. C. / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi