FOTO: Obilježen ‘Dan Europe’ @ Opatija

Program obilježavanja Dana Europe u Opatiji završio je rezanjem Europske torte koju su napravili slastičari GH Adriatic, a fotografije pogledajte u nastavku teksta.

Opatija – Ispred opatijske Tržnice građanima je ponuđen europski ručak “s nogu” kojeg su pripremili učenici i profesori Ugostiteljske škole Opatija, a mogli su se kušati zanimljivi specijaliteti EU poput paelle, engleske pite, mađarskog pilećeg paprikaša, bečkog odreska, liptovskih jastučića, grčke salate, slovenske nadeve, branborka te povrća na estonski.

Za prigodan program pobrinuli su se mališani iz Dječjeg vrtića Opatija, Hotelijerska škola Opatija, Opatijske mažoretkinje i Društvo Naša djeca Opatija. Vijećnici Dječjeg gradskog vijeća i članovi Dječjeg foruma dijelili su promotivni materijal o Europskoj Uniji te s građanima zaigrali edukativnu igru ”Upoznaj Europu“.

Program obilježavanja Dana Europe u Opatiji završio je rezanjem Europske torte koju su napravili slastičari GH Adriatic, a razrezao predsjednik Gradskog vijeća Grada Opatije O’Brien Schlaunich.

Dodajmo da je u Kulturnom domu Zora održana druga u nizu radionica EU projekta “365 dana RIVIERE” s temom kulturnog turizma, koja je financirana iz IPA prekograničnog programa Slovenija – Hrvatska, a koju provode Grad Opatija i TZ Grada Opatije sa slovenskim partnerima.

[nggallery id=191]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!