FOTO: Obilježen dan planeta Zemlje @ PP Učka


Doc. dr.sc. Boštjan Surina iz Prirodoslovnog muzeja Rijeka održao je vrlo zanimljivo predavanje o flori učkarskih travnjaka, najzanimljivijim biljkama koje rastu na tim lokalitetima i procesima koji se odvijaju u prirodi te prijete nestajanju travnjaka.
Učka – Obilježavanje dana planete Zemlje (22. travnja) koje je bilo planirano za subotu 21. travnja, ove se godine, zbog nepovoljnih vremenskih prilika, održalo se jučer, 28. travnja, kao što je već tradicija, na Koritima poznatom izletištu na Ćićariji u Parku prirode Učka.

– Iz Brgudca, mjesta okupljanja, u 10 sati krenulo se za Korita. Po dolasku, nakon oko jednog sata hoda i zasluženog odmora, svatko je, već prema sklonostima i planu, pristupio raznovrsnim aktivnostima. Planinari iz Planinarskog društva ”Glas Istre” iz Pule opremali su planinarske staze novim putokazima, maturanti iz Sušačke gimnazije ispitivali su kvalitetu vode i analizirali floru i faunu obližnje lokve, osnovnoškolci iz OŠ Lupoglav upoznavali su se s fenomenom planinskog izvora a planinari iz Lovrana, Opatije i Istre osvajali su obližnje vrhove, javili su nam iz Parka prirode Učka.
S početkom u 12 sati u Planinarskom domu na Koritima doc. dr.sc. Boštjan Surina iz Prirodoslovnog muzeja Rijeka održao je vrlo zanimljivo predavanje o flori učkarskih travnjaka, najzanimljivijim biljkama koje rastu na tim lokalitetima i procesima koji se odvijaju u prirodi te prijete nestajanju travnjaka.
– Druženje u planinarskom domu na Koritima, kojem se pridružila i oveća grupa planinara iz Zagreba te izletnici koji su ovaj lijepi i topli dan iskoristili za posjet Koritima, nastavilo se uz tradicionalni fažol u organizaciji Javne ustanove ”Park prirode Učka”, dodali su iz Parka prirode.
[nggallery id=174]
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: Egon Vasilić

error: Content is protected !!