FOTO: Obilježen Opatijski sportski dan @ Sportska dvorana Marino Cvetković

opatijski_sportski_dan_2016_marino_cvetkovic_01

Sportski savez Grada Opatije predstavio je prigodnu brošuru ”Reci DA sportu u Opatiji“ koja pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima s ciljem približavanja sporta najmlađima i uspostavljanja kvalitetnog kontakta djece i roditelja sa sportom, kao i nekoliko savjeta za roditelje malih sportaša. Veliku fotogaleiju s Opatijskog sportskog dana pogledajte na ovom linku

opatijski_sportski_dan_2016_marino_cvetkovic_1_01

Opatija – Opatijski sportski dan okupio je mnogobrojnu djecu i posjetitelje 9. rujna u Sportskoj dvorani Marino Cvetković. Treću godinu zaredom ova je manifestacija održana pod motom „Reci DA sportu u Opatiji“ s ciljem promocije sporta i poticanja najmlađih, ali i svih ostalih na bavljenje sportom, a događanjem je ujedno obilježen i Hrvatski olimpijski dan. Prisutne su pozdravili predsjednik Sportskog saveza grada Opatije Fernando Kirigin, gradonačelnik Ivo Dujmić, ravnatelj Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Fredi Glavan i predsjednik Dječjeg gradskog vijeća Ivan Tancabel.

– Dobrodošli na obilježavanje Dana sporta u našem gradu, a povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana. Nastojimo svake godine manifestaciju obogatiti nečim novim, a ove godine to je film o Ivici i Janici Kostelić. Pozivam vas i da pogledate prezentacije sportova te isprobate neke od njih, kao i da se upoznate s klubovima i udrugama koje djeluju u Opatiji, kazao je Kirigin.

opatijski_sportski_dan_2016_marino_cvetkovic_2_01

– Opatija je mali grad, ali ima puno uspješnih sportaša i svjetskih, europski i olimpijskih medalja. Ulažemo u djecu i u sport i veseli me što se danas možete upoznati sa sportovima, sportskim klubovima i udrugama koje djeluju u našem gradu, istaknuo je gradonačelnik Dujmić.

Ravnatelj Osnovne škole Fredi Glavan iskazao je zadovoljstvo što je Opatijski sportski dan ušao u kurikulum škole te će se tako i narednih godina svi učenici moći uključiti u promociju sporta. Predsjednik DGV-a Ivan Tancabel kazao je da ga veseli što se u Opatiji – Gradu prijatelju djece održava ovakva manifestacija, jer je sport i zdravo provođenje slobodnog vremena djece izuzetno važno za njihov razvoj i odrastanje.

opatijski_sportski_dan_2016_marino_cvetkovic_6_01

Nakon prikazivanja filma, tridesetak udruga s područja Grada Opatije predstavilo je svoj rad, demonstriralo olimpijske i druge sportove, rad s djecom i rad na promociji zdravog načina života te motiviralo posjetitelje na bavljenje sportom uz zabavni program.

Opatijske mažoretkinje pokazale su plesove s kojima su osvojile Europu, karatisti i stolnotenisači su predstavili svoj sport, uvijek atraktivni kickboxeri upriličili su pokaznu borbu, a tenisači su nastupili s prezentacijom mini tenisa. Rukometni, nogometni, košarkaški i odbojkaški klubovi pokazali su kako izgleda jedan njihov trening, a djeca i posjetitelji mogli su uživo pogledati automobil za auto-utrke, jedrilicu, planinarski šator, zračne puške te ostale rekvizite koje klubovi koriste u svom radu.

opatijski_sportski_dan_2016_marino_cvetkovic_3_01

Sportski savez Grada Opatije predstavio je prigodnu brošuru ”Reci DA sportu u Opatiji“ koja pruža informacije o opatijskim sportskim klubovima s ciljem približavanja sporta najmlađima i uspostavljanja kvalitetnog kontakta djece i roditelja sa sportom, kao i nekoliko savjeta za roditelje
malih sportaša.

Organizator manifestacije je Sportski savez grada Opatije, suorganizatori su Osnovna škola „R. K. Jeretov“, Društvo „Naša djeca“ Opatija i Klub za športsku rekreaciju „Gorovo“, a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Grada Opatije – Grad Opatija Prijatelj djece i Grad Opatija Zdravi
grad.

Veliku fotogaleiju s Opatijskog sportskog dana pogledajte na ovom linku

opatijski_sportski_dan_2016_marino_cvetkovic_4_01

Kristina Tubić / PodUčkn.net

error: Content is protected !!