FOTO: Obrtnička zanimanja kao alternativa Zavodu za zapošljavanje @ Permani

Većina posjetitelja bili su osmaši, iz pet osnovnih škola s područja Liburnije, a domaćini su im bili predstavnici sedam obrtničkih škola iz Opatije i Rijeke zajedno sa svojim mentorima.

Permani – Prezentacija i promocija obrtničkih zanimanja “Permani 2012”, jučer je održana, peti puta zaredom u Domu Permani. Osim predstavljanja samih škola, i ove godine održale su se obrtničke radionice po različitim strukama, kako bi se učenicima osmih razreda osnovnih škola što zornije prikazala obrtnička zanimanja.

Objedinjavanje praktičnog prikaza pojedinog zanata i prezentacije obrtničkih škola pokazalo se i do sada kao vrlo učinkovito rješenje, te interesantno iskustvo za sve učenike osnovnih škola.

Većina posjetitelja bili su osmaši, iz pet osnovnih škola s područja Liburnije, a domaćini su im bili predstavnici sedam obrtničkih škola iz Opatije i Rijeke zajedno sa svojim mentorima, koji su im pokušali ‘dati odrednice’ u kojem smjeru nastaviti obrazovanje.

Prisutne učenike i njihove nastavnike pozdravili su predstavnici Udruženja obrtnika Liburnije te Općine Matulji, a cjelodnevna manifestacija začinjena je i velikom pedelom jote, kraj koje su ‘dežurali’ učenici Ugostiteljske škole Marin Brajković i Matej Blažević.

Također, po završetku manifestacije planira se tiskati Katalog koji će poslužiti kao poveznica svih sudionika nakon manifestacije a naročito učenicima radi lakšeg ostvarivanja kontakata.

[nggallery id=194]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!