FOTO: Obrtničko zanimanje umjesto Zavoda za zapošljavanje @ Permani

obrt_permani_2013 (02)

Većina posjetitelja bili su osmaši, iz pet osnovnih škola s područja Liburnije, a domaćini su im bili predstavnici sedam obrtničkih škola iz Opatije i Rijeke zajedno sa svojim mentorima.

Permani – Prezentacija i promocija obrtničkih zanimanja “Permani 2013”, jučer je održana, šesti put zaredom u Domu Permani. Osim predstavljanja samih škola, i ove godine održale su se obrtničke radionice po različitim strukama, kako bi se učenicima osmih razreda osnovnih škola što zornije prikazala obrtnička zanimanja. Tako su osmaši imali priliku ‘vidjeti na djelu’ frizere, kuhare, konobare, mehaničare, cvjećare, trgovce, kozmetičarke, tesare, soboslikare, a objedinjavanje praktičnog prikaza pojedinog zanata i prezentacije obrtničkih škola pokazalo se i do sada kao vrlo učinkovito rješenje, te interesantno iskustvo za sve učenike osnovnih škola.

obrt_permani_2013 (05)

Većina posjetitelja bili su osmaši, iz pet osnovnih škola s područja Liburnije, a domaćini su im bili predstavnici sedam obrtničkih škola iz Opatije i Rijeke zajedno sa svojim mentorima, koji su im pokušali ‘dati odrednice’ u kojem smjeru nastaviti obrazovanje.

Prisutne učenike i njihove nastavnike pozdravili su predstavnici Udruženja obrtnika Liburnije te predstavnici jedinica lokalne samouprave, a cjelodnevna manifestacija začinjena je i velikom pedelom jote. Također, po završetku manifestacije planira se tiskati Katalog koji će poslužiti kao poveznica svih sudionika nakon manifestacije a naročito učenicima radi lakšeg ostvarivanja kontakata.

[nggallery id=747]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David Kurti

error: Content is protected !!