FOTO: Odigrana predstava ”Pričaj mi o bojama” @ Opatija

pricaj_mi_o_bojama

Šezdesetak djece okupilo se u prostoru Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, a umjesto jedne, nagrađeni su čak sa tri priče imenovane prema tri boje.

Opatija – Kazališnom predstavom ”Pričaj mi o bojama” u izvedbi Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba jučer je završena jesenska dječja kazališna sezona Festivala Opatija. Šezdesetak djece okupilo se u prostoru Umjetničkog paviljona Juraj Šporer, a umjesto jedne, nagrađeni su čak sa tri priče imenovane prema tri boje.

pricaj_mi_o_bojama (9)

Naime, ideja predstave aut ora Ivora Martinića i redatelja Romana Nikolića je da se djeci na što zanimljiviji način prezentiraju tri određene priče koje su usko vezane za prijateljstvo, bolest i pomaganje.

Prva priča, skrivena u naračnastoj boji, kazivala je o nesebičnom dijeljenju doručka prijatelju koji bi svako jutro zaboravio doručkovati. Druga, crvena priča, govorila je o dvoje prijatelja koji su krali jabuke jednoj baki na putu do škole kako bi na kraju naučili da u tom činu nema ništa lijepoga i da se ne smije tako odnositi prema tuđem vlasništvu.

No, najzanimljivija je treća priča, koja se odnosi na boju koja sama djeca izaberu, jer su se na njenom kraju i sama djeca uključila u događanja, nacrtavši zajedno s glumcima njihovo zajedničko kraljevstvo.

[nggallery id=1128]

Ivan Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!