FOTO: Odličan rezultat opatijskih posada @ Rebenland rally Austrija

Posada Viliam Prodan i Zdravko Draženoviću svom Citroenu C2 R2 osvojili su 23 mjesto u ukupnom poretku te 3. mjesto u kalsi 6. Tomas Hrvatin i Damir Kuzmić u svom Renault Cliu RS, 24. mjestu ukupnoga poretka,12. mjestu među vozilima pogonjenima pogonom na 2 kotača i 1. mjestu u svojoj klasi 8.U konkurenciji Mitropa Rally Cupa utrku su završili na 10. mjestu.

Opatija / Leutschach – Prošlog vikenda od 21. do 23. ožujka održana je uvodna utrka Mitropa Rally Cupa, Rebenland rallye u austrijskom gradiću Leutschach. Na njemu su nastupile dvije posade AK Opatija motorsport, od čega jedna liburnijska posada, Tomas Hrvatin i Damir Kuzmić u svom Renault Cliu RS te jedna buzetsko-zagrebačka Viliam Prodan i Zdravko Draženoviću svom Citroenu C2 R2.

Posada Prodan – Draženović

Prvog dana rallya, u popodnevnim satima na zanimljive i tehnički vrlo teške brzinske ispite krenulo je 65 posada. Na rasporedu je bilo 5 brzinskih ispita od toga 3 noćna. Program je nastavljen u subotu sa 4 jutarnja brzinca koji su onima odvoženima dan ranije činili polovicu rally-a. Nakon odmora u popodnevnim satima su odvožena 4 brzinca na 2 različite, jedna od 20,7 i 16,08 km po vrlo blatnjavoj, skliskoj podlozi prekrivenoj blatom, pijeskom, ponegdje i snijegom. Nakon 13 odvoženih brzinskih ispita dužine 150 km naši dečki su rally okončali na 24. mjestu ukupnoga poretka,12. mjestu među vozilima pogonjenima pogonom na 2 kotača i 1. mjestu u svojoj klasi 8.U konkurenciji Mitropa Rally Cupa utrku su završili na 10. mjestu.

Dojmove posade Hrvatin – Kuzmić pročitajte u nastavku teksta…

Nakon dvije godine nastupa na domaćim stazama odlučili smo se za korak više i odlazak na natjecanja u inozemstvu. Mitropa Cup je bio logičan odabir zbog svojega formata, bodovanja i prije svega zanimljivih natjecanja. Na prvu utrku Rebenland rallye u Austriji otišli smo bez očekivanja, s namjerom da se prije svega dobro zabavimo i odvozimo što više trkaćih kilometara. Naišli smo na niz stvari koje na našim stazama jednostavno nismo susretali. brzinski ispiti na kojima vladaju gotovo nemogući uvjeti, puni šodera, blata čak i snijega i odmah smo zaključili da ovo neće biti baš lagani rally. Na tehničkom pregledu nas vraćaju zbog neispravnih nosača sjedala i već smo bili pred odlukom da spakiramo stvari i ne startamo. Zahvaljujući pomoći našeg team menagera Igora Puža i gospodina Plascha koji nam je ustupio svoju radionu uspijevamo riješit problem. Petak startamo i nakon prva 2 brzinca zaključujemo da postižemo puno bolja vremena nego što smo sami očekivali. Isto ponavljamo nakon preostala 3.Na kraju 1. dana zauzimamo odlično 24. mjesto u ukupnom poretku i zadovoljni iščekujemo subotnje brzince. U subotu smo na prvom jutarnjem brzincu malo zaspali i konkurencija iz klase 8 nas je malo pritisnula, međutim do kraja jutarnje etape ih nekako uspijevamo držati iza sebe. U posljednja 4 brzinca koji su činili polovicu od ukupnih kilometara rally-a ulazimo oprezno i već nakon uvodnih par kilometara smo imali mali spin unatoč kojemu smo od domaćih dečki bili brži 20-ak sekundi. Preostala 3 smo odlično odvozili i čak postavili vremena u top 20,ostavivši iza sebe popriličan broj auti za generalku sa 4 pogona. Rally smo završili na 24. mjestu. Rezultat je to koji je iznenadio i nas same kao i sve iz naše ekipe. Došli smo neopterećeni rezultatom, a na kraju je ispalo najbolje šta je moglo. Zadovoljni smo prvim nastupom i puni samopouzdanja krećemo na 2. utrku, također u Austriju na Lavantall Rallye koji se vozi od 12 do 13. travnja. Zahvalili bi se posebno Igoru Pužu i našem klubu Opatija motorsport, našim sponzorima Puž Auto, Karlovačka banka, Experience, Automatic servis, IP Studio, Stomatološka ordinacija Sorriso, Tecno Auto, Oštarija Štacion, Caffe bar Tin, Rally-Shop Si i Levis color. Ujedno koristimo priliku čestitati na ostvarenim rezultatima našim klupskim kolegama Davoru Miheliću i Mateu Butorcu koji su nastupili na uvodnom rallyu Prvenstva Hrvatske u Kumrovcu i Marinu Klanjcu koji je nastupio na prvoj utrci kronometra u Taru.

Damir Kuzmić i Tomas Hrvatin

[nggallery id=689]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net