FOTO: Odlična atmosfera i izvrsna svirka obilježila Moto memorial ”Marko Zoretić“ @ Kastav

moto_memorijal_susret_marko_zoretic_kastav_2013 (25)

Već treću godinu za redom s kastavskog brda šire se dobre vibracije, zvukovi rock ‘n’ rolla i turiranje motora, a sve to povodom rođendana prerano preminulog Marka Zoretića. Veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku teksta.

Kastav – Odlična atmosfera i izvrsna svirka obilježila je treći po redu Moto memorial ”Marko Zoretić” koji se održava povodom rođendana prerano preminulog Marka Zoretića. Marko je život izgubio na motoru, u prometnoj nesreći koju je 2010. godine skrivio pijani vozač automobila. Osim čuvanja uspomene, cilj ovog druženja je skrenuti pozornost na probleme s kojima se motoristi susreću u prometu, a tu je svake godine i kampanja ”Razmisli – kad piješ ne vozi“ čime je ova poruka upotpunjena.

moto_memorijal_susret_marko_zoretic_kastav_2013 (29)

I ove godine okupljanje je započelo, na parkiralištu Šporova jama, u ranijim popodnevnim satima, a početak susreta obilježila je izložba oldtimera. Nešto kasnije sa Šporove jame krenuo je defile motora okolnim mjestima sa zaustavljanjem u Forest pubu te polaganjem cvijeća na kastavskom groblju.

Večernji sati bili su rezervirani za energični rock ‘n’ roll. Glazbenu priču otvorio je riječki band Innuendo, koji je publiku počastio s odličnim izvedbama raznih covera. Zagrebački band Sane doslovno je razvalio publiku odličnom svirkom, duhovitim dosjetkama i zanimljivim obradama, a ni puknuta žica na gitari, ni ‘ketonali u kombinaciji s pivom’ nisu poremetili odličnu svirku koju je predstavila zagrebačka trojka. Druženje je nastavljeno s punkom na čakavski način uz Šajota i njegove Shaionese te plesom, pjesmom i druženjem do zore.

[nggallery id=1004]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: Tomislav Zemanek

error: Content is protected !!