FOTO: Odlična atmosfera i napeta nadmetanja na međunarodnoj autocross utrci @ Rupa

autocross_rupa_2014_nagrada_matulja

Topao dan i zanimljiva nadmetanja privukla su tristotinjak gledatelja na tribine, a u samoj utrci je sudjelovalo ukupno 23 vozača, od kojih je 15 vozilo za Prvenstvo Hrvatske, a ostalih osam za Prvenstvo Slovenije. Foto-galeriju pogledajte na ovom linku

Rupa – Atraktivnih zbivanja nije nedostajalo na međunarodnoj autocross utrci ”Prvenstvo Matulja 2014” koja se u nedjelju održala na stazi u Rupi. Topao dan i zanimljiva nadmetanja privukla su tristotinjak gledatelja na tribine, a u samoj utrci je sudjelovalo ukupno 23 vozača, od kojih je 15 vozilo za Prvenstvo Hrvatske, a ostalih osam za Prvenstvo Slovenije.

autocross_rupa_2014_nagrada_matulja_1

Zbog činjenice da je puhao umjeren vjetar koji je dizao prašinu, staza se konstantno zalijevala vodom, no nije se srećom dogodio niti jedan teži udes, iako je bilo nekoliko odustajanja zbog tehničkih kvarova.

U diviziji 1A prvo mjesto osvojio je Žiga Kraševec iz slovenskog ŠK Tornado u Zastavi 128, a iza njega su se plasirala dvojica vozača AK Ozalj – Dražen Krznarić u Zastavi Yugo 1,3 te Goran Jakić u VW Golf 1,4.

U diviziji 1B najbrži je bio Marino Čargonja iz AK Svigo sa Seatom Ibiza 2,0, dok je drugo i treće mjesto pripalo Draženu Katiću (AK Ozalj / Sven Team) s Renaultom Megane 2,0 te Mariju Muži (AK Ozalj) u Peugeotu 205.

U diviziji 1 natjecala su se samo dva vozača – Metod Knez iz slovenskog AMK Tunjice i njegov Mitsubishi Lancer EVO VI 4X4 brži je bio od Ferdinanda Pađena iz AK Svigo koji je vozio Audi 80 2,2 turbo 4X4.

U diviziji 3 sva tri prva mjesta pripala su slovenskim vozačima – Robertu Kociperu (ŠK Tornado), Bojanu Osredkaru (AMK Tunjice) i Ivi Bokalu (ASC Mustang).

Foto-galeriju pogledajte na ovom linku

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!