FOTO Odličnim programom obilježena 55. obljetnica opatijske gimnazije

Program obilježavanja vodila je bivša učenica Gimnazije Ema Starčić, a čestitkama su se pridružile i djevojke iz hvaljenog dua The Blondes i same bivše učenice škole koje su prisutnima pjesmom poručile da se “Okrenemo na valcer”. Veliku fotogaleriju pogledajte u nastavku…

Opatija – Glazbeno-scenskim nastupom bivših i sadašnjih učenika sinoć je u KTC-u Gervais održana svečana priredba povodom 55. obljetnice osnutka Gimnazije Eugena Kumičića Opatija.

Oliver Kvasina

Uz prisustvo predstavnika Primorsko-goranske županije odnosno osnivača te Grada Opatije, važan dio uzvanika činili su i bivši djelatnici gimnazije koji su se odazvali u velikom broju. Time se daje u prilog činjenici da je Gimnazija Eugena Kumičića mala škola u kojoj vlada obiteljska atmosfera.

— 1963. godine Martin Luther King održao je svoj čuveni govor “I have a dream”, pop-rock sastav Beatlesi objavili su album “From me to you”, a Gimnazija Eugena Kumičića primila je svoju prvu generaciju učenika. Do danas školu su pohađali brojni učenici koji su danas cijenjeni znanstvenici, a u ovom trenutku škola sudjelovanjem u Erasmus+ projektu korača s vremenom 21. stoljeća i velike globalizacije, istaknuo je se ravnatelj Oliver Kvasina.

Program obilježavanja vodila je bivša učenica Gimnazije Ema Starčić, a čestitkama su se pridružile i djevojke iz hvaljenog dua The Blondes i same bivše učenice škole koje su prisutnima pjesmom poručile da se “Okrenemo na valcer”. Istaknuti učenici u proteklih pet godina videoporukom osvrnuli su se na svoje srednjoškolsko obrazovanje u opatijskoj gimnaziji, a članovima glazbenog zbora Gimnazije pridružila se i bivša učenica Aurora Sršen obradom Cohenove pjesme Hallelujah.

Sat vremena ugodnog programa zaključila je plesna točka učenika drugog razreda, a taktovima “Gaudeamus igitur” dao se primat učenju i znanju kojeg Gimnazija već godinama prenosi brojnim generacijama učenika.

FOTO Odličnim Programom Obilježena 55. Obljetnica Opatijske Gimnazije

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Kristian Tončić / PodUčkun.net
Foto: David Kurti / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net