FOTO: Održan 16. Međunarodni susret starodobnih i terenskih vozila @ Karlovac

Nakon vojničkog doručka, te uvodnog programa i izložbe maketa oklopnih vozila i zrakoplova, Čestmira Komareka i Damira Batistića, članova ”Hrvatskog društva kolekcionara militarije“ i prigodnih govora karavana se uputila u obilazak dijela crte bojišnice. Fotogaleriju iz Karlovca možete pogledati na ovom linku

Karlovac – 16. Međunarodni susret starodobnih vojnih vozila RH održao se prošle subote u Karlovcu. Organizator manifestacije je Povijesna postrojba, Karlovački počasni vod ZNG-91., Grad Karlovac, Karlovačka županija u suradnji s OTK «Zlatni kotač» iz Zagreba i OTMK Karlovac. Nakon vojničkog doručka, te uvodnog programa i izložbe maketa oklopnih vozila i zrakoplova, Čestmira Komareka i Damira Batistića, članova ”Hrvatskog društva kolekcionara militarije“ i prigodnih govora karavana se uputila u obilazak dijela crte bojišnice.

Zanimljivost je, da je ovom susretu prisustvovalo i pohodilo ga , više starodobnih i terenskih vozila iz Rijeke i okolice. Posjetitelji su imali prigodu uživati u vožnji starodobnim vojnim vozilima: Jeep, Campagniola, Landrover, Mahindra, Pinzgauer, PUCH, TAM, FAP, VAZ, GMC… Velika većina sudionika susreta, pohodila ga je u svojoj ratnoj odori te su gostovali na Vojnom Poligonu Slunj i u promotivnoj vožnji na crti bojišnice uz rijeke Koranu i Mrežnicu, u prostoru gdje je VRO «Oluja» vrlo uspješno izvedena. Ovom prigodom obilježena je 12 obljetnica postojanja povijesne postrojbe, 26 obljetnica međunarodnog priznanja R. Hrvatske i 27. obljetnica Dana OSRH i HKOV-e. Bogati program događanja potrajao je do večernjih sati.

Fotogaleriju iz Karlovca možete pogledati na ovom linku

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!