FOTO Održan 18. maškarani ženski boćarski turnir u Viškovu

Dok su pripadnice nježnijeg spola boćale, muški dio sinoćnje maškarane zabave zabave okušao se u kartanju briškule i trešete.

Viškovo – Tradicionalni maškarani ženski boćarski turnir sinoć je u Viškovu, u sklopu Pusta 2020, u dobro ispunjenom domu Boćarskog kluba Marinići doživio svoje 18. izdanje.

U organizaciji Turističke zajednice te pod pokroviteljstvom Općine Viškovo u boćariji Marinići snage su odmjerile članice 17 maškaranih boćarskih ekipa: Espanjolke, Štrige, Mladost ludost, 40+, Udruga umirovljenika Općine Viškovo, Karnevalska udruga Žaba, Lumberašice, Halubajke, Lačne i trezne, Rožice, Darinka i gosti, Stare gedore, Gospe s Pehina, Općinarke, Luda uprava, Vesele pčelice, Općina Jelenje. Višesatni turnir bio je neizvjestan do samog kraja.

Na kraju su titulu pobjednica odnijele članice ekipe Darinka i gosti predvođene meštricom Halubajskog karnevala Mićom Majom. Drugo mjesto pripalo je Rožicama, a treće boćaricama iz Općine Jelenje.

Marica Babić iz Udruge umirovljenika Viškovo proglašena je najboljom koštadorkom.

Svim ekipama dodijeljene su zahvalnice, a najboljima i medalje. I dok su pripadnice nježnijeg spola boćale, muški dio sinoćnje maškarane zabave zabave okušao se u kartanju briškule i trešete.

Sudionici oba turnira osnažili su se besplatnim grahom i pićem, a po završetku turnira svi su se zasladili krafnama i ukusnom tortom.