FOTO Održan 18. Vikend festival istarskih tartufa @ Buzet

Ovogodišnji kapitalac tvrtke Zigante tartufi težio je točno 501 gram, dok je priznanje za naj tartuf festivala osvojila tvrtka GIR. Kako je protekao vikend u znaku tartufa provjerite u priloženoj galeriji…

Buzet – Proteklog vikenda Buzet je bio u znaku tartufa, na 18. izdanju manifestacije Vikend istarskih tartufa.

Vikend festival istarskih tartufa privukao je već tradicionalno brojne domaće goste te Austrijance, Talijane i Slovence, ali i jednu organiziranu grupu iz Amerike, koje je na 1.000 šatorskih kvadrata u Mašimovoj škuji, u živopisnom ugođaju dočekalo veliki broj izlagača, proizvođača autohtonih proizvoda.

Na ovogodišnjem vikend izdanju festivala, u ponudi su brojni proizvodi od tartufa, sira, pršuta, suhih istarskih kobasica, likera, meda, vina, rakija, maslinovog ulja, marmelada i proizvoda od čokolade uz neizostavne tvrtke koje se bave s tartufima. Ovogodišnji kapitalac tvrtke Zigante tartufi težio je točno 501 gram, dok je priznanje za naj tartuf festivala osvojila tvrtka GIR.

Sajamska događanja već su tradicionalno započela u subotu prijepodne pustolovnom utrkom Lov na tartuf, u organizaciji SRK Alba, kombinacijom orijentacijskog trčanja, MTB-a i lova na blago, jedine pustolovne utrke na svijetu u kojoj je, da bi se sudjelovalo, obavezna tartufarska oprema, lopatica i pas, gumeni ili plišani, a nastupilo je pedesetak timova iz Hrvatske i Slovenije. Prva tri mjesta pripala su slovenskim ekipama, a najbolji je bio tim u sastavu Tomaž Cankar i Klemen Udovič te pas Piko, Franci Soklič, Marko Dudić i pas Ruby osvojili su drugo mjesto, a treće je pripalo kombiniranoj ekipi u sastavu Barbara Jolič, Jure Zmrzlikar i pas Ruby. Osim trčanja, održana je i Smotra i revija pasa u organizaciji Kinološke udruge Buzet.

Suci Pere Pajković i Ada Grabrović ocjenjivali su izgled pasa u četiri kategorije: psi tartufari, ptičari, goniči i terijeri te kućni ljubimci. Za najljepšeg psa smotre proglašen je engleski seter Holly, Predraga Demirovića iz Pule, drugi je mops Greta Miroslava Krzyka iz Rijeke, a treći kraljevska pudla Leloni vlasnice Nade Gonelin iz Splita.

Osim isprobavanja raznovrsnih, vrhunskih namirnica posjetitelji su mogli ‘iz prve ruke’ vidjeti kako Vilma Jeletić izrađuje istarsku tjesteninu, ali i pogledati program ‘Chef on stage’. U subotu je gostovao Nikola Vuković iz hotela La Grisa, a u nedjelju Zoran Sertić iz hotela Vela vrata.

Kako je protekao vikend u znaku tartufa provjerite u priloženoj galeriji…

Održan 18. Vikend Festival Istarskih Tartufa @ Buzet

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!