FOTO: Održan 3. humanitarni koncert ”Pružimo ruke za ljubav“ @ Opatija

Lidija Percan i David Danijel @ Opatija

Članova ima sve više i više, potreba ima sve više i više, a novaca ima sve manje i manje. Zato smo vrlo sretni što ljudi iz godine u godinu podržavaju ovaj naš projekt, stoga se zahvaljujemo svim sadašnjim i budućim sponzorima, svima koji će kupiti kartu i pridružiti nam se na koncertu, ali i izvođačima koji nesebično sudjeluju u ovom nastupu, istaknula je predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Opatije Đurđica Pažin.

Opatija – Nakon već 3. po redu humanitarnog koncerta ”Pružimo ruke za ljubav“ mogu reći da je on već postao tradicionalan i prepoznatljiv kod opatijske publike, koja se i ovom prilikom odazvala u velikom broju i do posljednjeg mjesta ispunila Ljetnu pozornicu, kazao nam je David Danijel.

Silvano Martinčić Salpa

Na koncertu su tako nastupili veterani te etablirani izvođači s lokalne glazbene scene, ali i talenati koji tek čekaju svoju “veliku priliku”. Za opatijsku udrugu nastupili su Mirjana Bobuš, Voljen Grbac, Vivien Galletta, Duško Jeličić, Jozefina i Trio Rio, Lidija Percan, Martina Majerle, Le Salpe, Ivana Marčelja, Antonio Krištofić, Aledory, Helena Brajković, Željka Brdar, Ivana i Tomislav Franjković, Goranka Tuhtan, Maria Iveković, Klapa “Kamelija”, Opatijske mažoretkinje, Slavko Sekulić, Francesco Squarcia, Aurora Sršen te Jean Pieer i Milica.

– Kao voditelj i jedan od izvođača mogu reći da je i ove godine bio veliki ”gušt“ stajati pred ovom publikom koja je stvarno bila super i vjerujem da su svi, kao i mi na pozornici, uživali u toj večeri. Program je kao i do sada bio raznolik, sa nekim već stalnim, ali i nekim novim imenima, tako da se za svaki glazbeni ukus po nešto našlo. I ove godine smo imali sreće s vremenom, pa se nadam da će tako biti i u buduće, dodao je David Danijel.

Udruga osoba s invaliditetom Opatija broji preko 90 članova iz čitave Liburnije.

Martina Majerle

– Sva prikupljena sredstva od ove manifestacije pridružit ćemo sredstvima koja smo već prikupili organizirajući humanitarne akcije u suradnji i s drugim udrugama, a namijenjena su za dva važna projekta naše udruge – osobnom pratitelju i taksi prijevozu za naše članove. Naime, osobe s najvišim stupnjem invaliditeta imaju pravo na osobnog asistenta koje im plaća država, ali mi imamo velik broj članova koji nemaju takav status, a opet im je potrebna pomoć za obavljanje nekih svakodnevnih poslova kao što je odlazak doktoru ili u kupovinu, stoga je njima namijenjen naš projekt osobnog pratitelja. Također, za pokretljivost naših članova iznimno je važna suradnja s opatijskim taksi prijevoznikom, koji se također financira iz tog budžeta, objasnila je tajnica Udruge Ranka Bonačić, na nedavno održanoj tiskovnoj konferenciji.

[nggallery id=365]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!