FOTO: Održan 5. Lovranski dječji dan @ Lovran

djecji_dan_lovran_2015

Ovom prekrasnom danu priključili su se i lovranski ugostitelji koji su svoje specijalitete prodavali po simboličnim cijenama. Prikupljeni novac donirat će se za uređenje kutića slikovnica i igračaka u Pedijatrijskoj ambulanti u Lovranu. Veliku fotogaleriju s dodjela priznanja i Lovranskog dječjeg dana pogledajte na ovom linku

djecji_dan_lovran_2015_2

Lovran – Jučer je u Lovranu na trgu ispred crkve organiziran peti Lovranski dječji dan koji je ove godine bio poseban jer je općina Lovran dobila status ‘Općina prijatelj djece’. Status ‘Općina prijatelj djece’ je najviše javno priznanje sredinama koje sustavno brinu o zaštiti djece i njihovim pravima i potrebama. Tom prigodom postavljena je i ploča, a cijeli dan bio je u znaku djece.

Sve je započelo dodjeljivanjem nagrade u vijećnici Općinskog vijeća Općine Lovran za najdječje djelo ‘… I dječja djela mogu promijeniti svijet’, čiji je cilj promocija solidarnosti i humanosti među djecom osnovnoškolskog uzrasta. Na petom dječjem danu sudjelovali su: Društvo ‘Naša djeca’ Opatija – ogranak Lovran, Dječji vrtić Opatija – Lovran, Osnovna škola ‘Viktora Cara Emina’ Lovran, Dječji dom ‘Ivana Brlić Mažuranić’ Lovran, Udruga Žmergo, Podravka – Lino igraonica, Centar za socijalnu skrb i Glazbena radionica ‘Armunika mojga kraja’ dr. art. Mihalj Ivkovića. Program je vodio Mario Lipovšek Battifiaca, a za glazbeni dio bio je zadužen dj Miro.

naj_djecje_djelo_lovran_2015

Lovranski dječji da obilježio se u sklopu projekta „Za dječja prava u dječjem razigranom gradu“ kojeg DND Opatija provodi zahvaljujući financijskoj podršci Ministarstva socijalne politike i mladih.

Ovom prekrasnom danu priključili su se i lovranski ugostitelji koji su svoje specijalitete prodavali po simboličnim cijenama. Prikupljeni novac donirat će se za uređenje kutića slikovnica i igračaka u Pedijatrijskoj ambulanti u Lovranu.

U jutarnjim satima održano je svečano uručenje povelje za naj dječje djelo ‘I dječja djela mogu promijeniti svijet’, a ove godine povelju je primio 2. a razred osnovne škole ‘Viktor Car Emin’. Zahvalu su primili i učenici 7. a razreda lovranske škole za organizaciju akcije ‘Paket prijateljstva’ u sklopu koje su prikupljali sredstva za dječji dom u Lovranu, a pohvalu su dobili i učenici 4. b i 6. b razreda za organizaciju pomoći obitelji Štimac koji su se našli u teškoj životnoj situaciji.

Veliku fotogaleriju s dodjela priznanja i Lovranskog dječjeg dana pogledajte na ovom linku

naj_djecje_djelo_lovran_2015_1

Serena Calderara / Podučkun.net

error: Content is protected !!