FOTO Održan četvrti po redu Matafun – Matulji teatar fest za djecu i mlade

– Ovo je početak jesenjeg i zimskog druženja kroz edukativne i kulturne programe namijenjene najmlađima, kazala je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika. Nekoliko fotografija s festa pogledajte na ovom linku

Matulji – Prošlog vikenda održan je četvrti po redu Matafun – Matulji teatar fest za djecu i mlade. Premda je kiša i ove godine poremetila zamišljeni tijek festivala i spriječila mnoge na dolazak ipak se dio programa održao u Školskoj sportskoj dvorani, a dio na otvorenom u Amfiteatru.

– Subota je započela s Lakrdijaško žonglerskim performansom koji je u svoje vratolomije uvukao i roditelje pa su uživali i veliki i mali. Nastavljena je s pripovjednom predstavom „Pričom te zovem“ kroz koju je vodila glumica Margareta Peršić koja je također na scenu izvukla i djecu i roditelje te su svi u jednom trenutku postali glumci. Neki su se i uživjeli do te mjere da su vjerojatno u sebi prepoznali skrivene talente pa možda i nastave u glumačkom smjeru jer nikad nije kasno da se postane glumac. Nedjelja je održana na otvorenom uz Lutkarsku radionicu za djecu i roditelje „Lutak kolutak“, a nastavljena s izvrsnom predstavom „Ljubiti, samo ljubiti“ teatra Poco Loco prema motivima iz priča Zvonimira Baloga. Izvrsno je bilo sve od scenografije i scenarija do glume i glazbe. Samo dva glumca glumili su istovremeno niz likova s takvom uvjerljivošću i šarmom da su ih na kraju predstave i djeca i roditelji ispratili velikim pljeskom i povicima bravo ,bravo! Svi koji su bili mogli su zaista uživati ,a ideja je da se sljedeće godine program pomakne tjedan dana ranije kako kiša i priprema za školu ne bi spriječili najmlađe da uživaju u izvrsnim predstavama, performansima te kreativnim radionicama. Ovo je početak jesenjeg i zimskog druženja kroz edukativne i kulturne programe namijenjene najmlađima, kazala je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika.

Nekoliko fotografija s festa pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!