FOTO: Održan čokoladni event Belgian Choco & Beer Delight @ Opatija

puratos_prezentacija_belgijske_cokolade_2015

Cijeli događaj je prošao u humanitarnom tonu – uz to što je predstavljena društvena odgovornost Puratos grupe na globalnoj razini, projekti koji su pokretani diljem svijeta, sinoć je organizirana humanitarna prodaja tombole od koje su sva prikupljena sredstva namijenjena za Dječji Dom “Ivane Brlić Mažuranić” u Lovranu. Posebne gošće bile su predstavnice dječjeg doma I.B.M., gdje je ravnateljica doma, gđa Suzana Mravinac predstavila dječji dom i zahvalila se organizatorima na pozivu na event i svima prisutnima na donacijama koje su nesebično izdvojili. Nekoliko fotografija pogledajte na ovom linku

Opatija – Stara dama je ovaj vikend ugostila još jedan poseban čokoladni event – Belgian Choco & Beer Delight – uživanje u pravoj belgijskoj čokoladi – Belcolade – popraćenu cijenjenim belgijskim pivom u ugodnom ambijentu Grand Hotela 4 Opatijska Cvijeta. Event je održan prošlog petka, a organizator je Puratos Konding, dio međunarodne i dobro poznate Puratos grupacije.

Bilo je to jedno opušteno druženje tvrtke Puratos Konding i njihovih najbližih poslovnih partnera iz čokoladne industrije, obrtništva i ugostiteljstva poput Kraš d.d., Vincek, Hotel Antunović, Milenij Hoteli, The Cookie Factory, Amelie i mnogih drugih.

puratos_prezentacija_belgijske_cokolade_2015_1

Svima okupljenima prezentirani su najnoviji trendovi globalnog i lokalnog tržišta u području slastičarstva, čokolaterstva i pekarstva te širok raspon marketinških mogućnosti za povećanje produktivnosti poslovanja te nadogradnju i naglašavanje već postojeće izvrsnosti njihovih krajnjih proizvoda.

U fokusu događanja bilo je, kako i samo ime eventa govori, uparivanje tradicionalnih blagodati Belgije – čokolade i pive. Prezenteri su bili Admir Karalić, glavni savjetnik za slastičarstvo iz Puratos Kondinga, predstavljajući izradu pralina te posebne praline od (belgijske) pive, dok je uparivanje s belgijskim pivama vodio Neven Pufnik, predsjednik Društva Prijatelja Piva i vlasnik Beer Shop hr-a, a sve prisutne je pozdravio i glavnu riječ vodio i sam direktor Puratos Kondinga, Aleksandar Andrić.

Predstavljene su 4 vrste pralina, sve izrađene od Belcolade čokolada s podrijeltom koje prate “kakao trag” od plantaže kakaovca sve do krajnjeg proizvoda. Podrijetla čokolada tj. kakaa od kojih su rađene su Vietnam, Venezuela, Peru, Dominikanska Republika. Gdin Pufnik za svaku je čokoladnu pralinu odredio posebnu belgijsku pivu koja je naglašavala okuse i mirise konzumirane čokolade – bio je to pravi raj za nepce!

Cijeli događaj je prošao u humanitarnom tonu – uz to što je predstavljena društvena odgovornost Puratos grupe na globalnoj razini, projekti koji su pokretani diljem svijeta, sinoć je organizirana humanitarna prodaja tombole od koje su sva prikupljena sredstva namijenjena za Dječji Dom “Ivane Brlić Mažuranić” u Lovranu. Posebne gošće bile su predstavnice dječjeg doma I.B.M., gdje je ravnateljica doma, gđa Suzana Mravinac predstavila dječji dom i zahvalila se organizatorima na pozivu na event i svima prisutnima na donacijama koje su nesebično izdvojili.

puratos_prezentacija_belgijske_cokolade_2015_2

Naime, pri samom spomenu pridjeva “belgijska”, većina ljudi, neovisno o strani svijeta s koje dolaze ili vrsti posla kojeg obavljaju, će instantno pomisliti – “čokolada”. U Belcoladu smo izuzetno ponosni što smo dio te bogate tradicije i nasljedstva koje je rezultiralo izvanrednim ugledom belgijske čokolade. Vezano uz ime, glavna misao vodilja bila je kombinirati riječi Belgium i chocolade (čokolada na danskom jeziku), time dobivši novotvorenicu “Belcolade”. Zahtjevi potrošača vezani uz kvalitetu rastu iz dana u dan. Nije potrebno naglašavati kako za naše proizvode koristimo isključivo 100%-tni kakao maslac te izvornu, prirodnu vaniliju kako bismo osigurali standarde kvalitete koji odražavaju naš ugled na današnjem tržištu. Belcolade se proizvodi prema tradicionalnom belgijskom procesu miješanja, mljevenja i temperiranja – proces doveden do savršenstva nakon mnogih desetljeća iskustva. Sva Belcolade čokolada je (i uvijek će biti) proizvedena isključivo u tvornici u Erembodegemu, blizu grada Aalst u Belgiji. Time što je proizvedena u jednoj jedinstvenoj tvornici, konstantna kvaliteta zagarantirana je svakom proizvedenom serijom čokolada. Upravo time jamčimo iskustvo prave belgijske čokolade! U samo 25 godina Belcolade je postala čuvena kao “Prava belgijska čokolada”. Ubrzo postaje i preferirana čokolada velikom broju čokoladnih, slastičarskih i pekarskih postrojenja i obrta na globalnoj razini.

Nekoliko fotografija pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!