FOTO: Održan ‘fotografski doručak’ @ Ugostiteljska škola

ugosti_dorucak_fotografi-2013

Počasni gost doručka bio je Petar Grabovac, legenda riječkog Novog lista koji je u zasluženoj mirovini. Uz Grabovca na doručak su stigli David Kurti, Marin Aničić, Robert Kalčić, Pero Lovrović, Nikola Turina, Goran Žiković, Rino Gropuzzo, Nikola Kurti, Josip Čekada, Sergej Drechsler, Silvano Ježina i Petar Fabijan.

Opatija – Jučerašnjim, 22. po redu održanim doručkom, nastavljen je uspješan projekt Ugostiteljske škole – (U)gosti na doručku. Učenici i profesori ovaj put su imali čast ugostiti eminentne fotografe s našeg područja, koji su obilježili fotografiju našeg kraja i tako dali ogroman doprinos u obilježavanju povijesti, kako kraja tako i ljudi te običaja.

Dvije foto legende...

Dvije foto legende…

Domaći jogurt sa šipkom, rolada od pršuta nadjevena svježim sirom i rogom, pašteta od fažola na prepečenom kruhu, skuta i palenta sa slanom ribom, polpeta od ječimka u umaku od gljiva, kajgana s porilukom, domaće kobasice u vinu na podlozi od kiselog kapuza, piramida od piletine i povrća, pita od jabuka i svježe voće sa šlagom bio je meni u kojem su guštali Petar Grabovac, David Kurti, Marin Aničić, Robert Kalčić, Pero Lovrović, Nikola Turina, Goran Žiković, Rino Gropuzzo, Nikola Kurti, Josip Čekada, Sergej Drechsler, Silvano Ježina i Petar Fabijan.

Počasni gost našeg doručka je bio Petar Grabovac, legenda riječkog Novog lista koji je u zasluženoj mirovini. Iako ima 84. godine prisjetio se mnogih trenutaka opatijskog noćnog života koji je ovjekovječio svojim fotografskim aparatom. Petar Grabovac u našoj školi zadnji put je bio prije dvadesetak godina i ugodno je iznenađen kako je naša škola uređena. Prati sve naše projekte koji su popraćeni u medijima. Hrana koja je servirana na današnjem doručku mu je izuzetno fina i to ga je asociralo na bankete koje je Tito priređivao na Brijunima. Imponira svojom vitalnošću i živošću duha. Vrlo duhovito je komentirao da noćni život Opatije više nije kao nekad i zbog toga mu je jako žao, poručili su iz Ugostiteljske škole.

– Ovim doručkom nastavlja se naš projekt kojim promoviramo važnost doručka kao najvažnijeg dnevnog obroka, ali i prezentiramo doručak spravljen od autohtonih namirnica našeg kraja s ciljem promocije vrijednosti na kojoj naša škola svesrdno i svakodnevno radi, rezimirao je ravnatelj Damjan Miletić, koji se ujedno i zahvalio svim prisutnima te napomenuo da je ovaj doručak zapravo znak zahvalnosti za sve ono što su ovjekovječili svojim fotoaparatima.

[nggallery id=1133]

Ivan Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!