FOTO: Održan jubilarni klapski susret ‘Klape va Mandraće’ @ Volosko

klape_va_mandrace_volosko_2013 (09)

Najviše ovacija pokupili su vokalisti Salone, jedini izvorni klapski pjevači koji njeguju tradiciju klapskog pjevanja već skoro 40 godine te ženska klapa Rožice koje su klapsku pjesmu spojile s harmonikom. Kako je protekla klapska večer u Voloskom provjerite u nastavku teksta.

Volosko – Sinoć je Mandrać po deseti put odzvanjao klapskom pjesmom. Žejanski zvončari svojim su specifičnim sitnim korakom ‘dozvonili’ do Mandraća i otvorili ove jubilarne ‘Klape na Mandraću’, dok su organizatorice, ženska klapa Volosko ‘pojačane’ s gitaristom Antom Radnićem, pjesmom otvorile i nakon dva sata zatvorile ovu prekrasnu manifestaciju pjesmom.

klape_va_mandrace_volosko_2013 (02)

Na jednoj od najljepših pozornica na našem području, okruženi ribarskim mrežama i novopostavljenim tendama u obliku jedra, nastupila je ženska klapa Rožice te muške klape Mirakul, Reful, Škrljevo i Vokalisti Salone. Najviše ovacija pokupili su vokalisti Salone, jedini izvorni klapski pjevači koji njeguju tradiciju klapskog pjevanja već skoro 40 godine te ženska klapa Rožice koje su klapsku pjesmu spojile s harmonikom.

Nakon raznolike klapske pjesme na pozornicu se popeo Duško Jeličić Dule i Antonio Krištofić koji su svoje nastupe zaokružili duetom ‘Čovek je otrok zavavek’ te rasplamsali publiku. Humorom, plesom, a ponajviše pjesmom sve prisutne je na ‘noge digao’ Alen Polić, otpjevavši svoje hitove, među kojima je bila i nezaobilazna pjesma ‘Črna’.

Povodom jubileja, organizatorice i domaćice ženska klapa Volosko, svim su sudionicima darivale i mali poklon kojega su izradili članovi udruge cerebralne paralize iz Rijeke.

[nggallery id=908]

Serena Calderara / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net