FOTO: Održan koncert gudačkog orkestra I Giovani Solisti – Vrhunski mladi glazbenici gostovali u Opatiji

Kao gošća koncerta nastupila je mlada sopranistica Karla Mazzarolli, dobitnica više nagrada na natjecanjima, koja je nakon završene Srednje glazbene škole “Mirković” u Opatiji nastavila studij pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Veliku fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku

Opatija – Gudački orkestar mladih I Giovani Solisti iz SAD-a nedavno su gostovali u Crkvi navještenja Blažene djevice Marije.

Tom prilikom orkestar je izveo djela Vivaldia, Villa-Lobosa,Reineckea, Nielsena, Williamsa i Regera, a kao gošća koncerta nastupila je mlada sopranistica Karla Mazzarolli, dobitnica više nagrada na natjecanjima, koja je nakon završene Srednje glazbene škole “Mirković” u Opatiji nastavila studij pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Koncertom je ravnao Emmett Drage, dok je Karlu Mazzarolli na klaviru pratila Domenika Milinković.

Podsjetimo, osnovan 1983. godine, I Giovani Solisti je komorni orkestar sastavljen od najnaprednijih srednjoškolskih svirača iz Hall i Conard High School u zapadnom Hartfordu, Connecticut (SAD). Članovi orkestra su iz raznih dijelova svijeta, a izvode raznovrsnu glazbu iz repertoara za orkestre, od Henry Purcella do Erica Ewazena. Orkestar redovito obilazi Europu, tako je nedavno nastupio u Španjolskoj, Portugalu, Italiji i Austriji. Ove godine će prvi put imati turneju po Hrvatskoj u sklopu koje će nastupiti u Dubrovniku, Splitu, Zadru, Opatiji i Puli.

Koncert je realiziran u suradnji Glazbene škole “Mirković” i “We are singing association” kojima je ovo druga godina zajedničke suradnje u organizaciji međunarodnih glazbenih projekata u kojima sudjeluju ansambli mladih nadarenih izvođača.

Veliku fotogaleriju s koncerta pogledajte na ovom linku

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!