FOTO: Održan koncert komornog zbora Schola iz Balatonfüreda i ženske klape Volosko

koncert_scuola_klapa_volosko_opatija_2014

Po završetku nastupa druženje i upoznavanje nastavilo se u hotelu Opatija, gdje je grupa i odsjela, uz čašicu dobrog Mađarskog vina. Vrlo zadovoljni koncertom, pozvali su žensku klapu da ih dođe posjetiti u Balatonfuredu, kako bi i tamo održali zajednički koncert. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Opatija – Koncert komornog zbora Schola iz Balatonfüreda (Mađarska) i ženske klape Volosko održan je prošlog petka u Crkvi Marijina Navještenja.

koncert_scuola_klapa_volosko_opatija_2014-1

Prigodni program počeo je neposredno po završetku sv. mise, a koncert su otvorili gosti, zbor SCHOLA iz Balatonfüreda, uz glazbenu pratnju na orguljama. U svom programu izveli su slijedeća djela: Kodály Zoltán – János köszöntő; De Mazzi – Signore delle cime; Edward Elgar – Ave verum corpus; Hans Nyberg – Ave Maria; Alois Bauer – Tantum ergo i Alleluja od Gordona Younga. Dok su u drugom djelu izvedene kompozicije Grella ‘Motetta Deus in celo’, Tore – ‘Santo’, Günter Schwarze – ‘Ároni áldás’, Beharka Pál feldolgozása – ‘Angyal szeme vigyáz rám spirituále’ i Erőd Iván ‘Viva la musica’.

koncert_scuola_klapa_volosko_opatija_2014_2

Nakon njih nastupila je ženska klapa Volosko s Ave Marija, a zatim su uslijedile svjetovne pjesme ‘Omili mi u selu divojka’, ‘Dobra večer ružo moja’, ‘Ne pitam ti biser zlato’, Nagnulo se i Tiha noć.

Po završetku nastupa druženje i upoznavanje nastavilo se u hotelu Opatija, gdje je grupa i odsjela, uz čašicu dobrog Mađarskog vina. Vrlo zadovoljni koncertom, pozvali su žensku klapu da ih dođe posjetiti u Balatonfuredu, kako bi i tamo održali zajednički koncert.

Prepuni auditorij svjedočio je izvrsnom koncertu zbora i klape, a uz predstavnike grada Opatije, koncertu je nazočio i Takacs Miklos počasni građanin Opatije.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!