FOTO: Održan koncert KUD-a Učka – Zlatni glasovi razvedrili turobnu matuljsku nedjelju @ Matulji

Na sinoćnjem koncertu promoviran je i spot nove autorske skladbe Oda zavičaju, koju su kasnije izvele uživo skupa s članovima klape Skalin. Veliku fotogaleriju sa sinoćnjeg koncerta pogledajte na ovom linku.

Matulji – Prvi puta nakon nedavne pobjede na na međunarodnom zborskom natjecanju u Rusiji, sada i službeno „zlatni glasovi“ članica Ženskog pjevačkog zbora KUD-a „Učka“ zapjevali su sinoć i na „domaćem terenu“.

Pod krovom Hangara, gdje su ih prisilno smjestile vremenske nepogode, okupio se značajan broj Matuljaca koji je posvjedočio nadahnutom nastupu dugovječnom i nagrađivanom zboru pod ravnanjem maestra Saše Matovine.

U nešto manje od dva sata programa članice zbora predstavile su se kroz raznolik program od tradicionalnih skladbi do izleta u američki gospel.
Središnje mjesto na koncertu nazvanom „Oda zavičaju“ imala je i prva autorska pjesma ovog zbora, koja je svoje ime „posudila“ i za naziv čitavog koncerta, a za koju su zaslužni Senka Laginja koja je napisala tekst, te Aleksandar Valenčić koji potpisuje glazbu i aranžman.

Kroz projekciju na platnu prikazan je slideshow fotografija s puta u St. Petersburg gdje su se natjecale i osvojile prvo mjesto u jednoj te posebnu pohvalu u još dvije kategorije. Kao gosti su s tri skladbe nastupili članovi klape Skalin, dok je program vodila Nina Dukić Srok. Zahvala po završetku koncerta išla je dirigentu Saši Matovini na vođenju zbora i Općini Matulji na podršci.

Veliku fotogaleriju sa sinoćnjeg koncerta pogledajte na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!