FOTO Održan Liburnijski literarni Camino i Konnakol Jazz Project @ Opatija

Liburnijski literarni Camino u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice „Viktor Car Emin“ spojio je pješačenje liburnijskim krajem i predstavljanje autora literarnih djela, a Konakol Jazz Project predstavio je u parku odličan jazz. Fotogaleriju s navedenih događaja pogledajte na ovom linku

Opatija – U sklopu proslave Dana grada Opatije, nedavno su održana i dva sasvim nova događanja, „liburnijski literarni Camino“ i Konnakol Jazz Project.

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice ”Viktor Car Emin” Opatija održan je ”Liburnijski Literarni Camino”, manifestacija inspirirana čuvenim Caminom de Santiago, koja je spojila pješačenje predivnim liburnijskim krajem uz predstavljanje autora literarnih djela nadahnutih ljepotama liburnijskog kraja, Caminom de Santiago ili općenito promišljanjem o životu i ulaženjem u vlastite dubine kroz pješačenje i boravkom u prirodi.

U organizaciju se uključilo i Planinarsko društvo ”Opatija”, kao stručno vodstvo pješačkome dijelu liburnijskog ”Camina”, a za literarni dio ”Camina” bili su zaduženi Maja Klarić, Luka Skorić i Davorka Milat – autori, putopjesnici i planinari.

Posjetitelji su mogli birati između dvije rute – obalne i brdske, koje su krenule iz Kastva i iz Lovrana, a završile ispred Crkve sv. Jakova, u Parku Angiolina i Knjižnici čitanjem poezije i zabavom uz live band Retro’s. U prostorijama Gradske knjižnice bili su izloženi likovni radovi autorice Davorke Milat pod nazivom ”Šareni svijet” te postavljena izložba na temu ”Camino de Santiago”.

U Glazbenom paviljonu u Parku Angiolina održan je Konnakol jazz project – jazz koncert na kojem su nastupili Zvjezdan Ružić, Arun Luthra, Myles Sloniker i Kristijan Krajčan te oduševili Opatijce i turiste. Fotogaleriju s navedenih događaja pogledajte na ovom linku

Kristina Tubić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!