FOTO: Održan ‘Mali Mandrać 2012.’ @ Volosko

Liburnija.net: Najbolji na Malom Mandraću @ Volosko

Danas je na rasporedu ‘veliki’ Mandrać, koji počinje u 13 sati, a veliki slikari poput njihovih malih kolega, također će slikati ”na licu mjesta”, gdje moraju izložiti svoje radove, a proglašenje pobjednika zakazano je za 19 sati.

Volosko – Stotinjak mališana sudjelovalo je jučer na Malom Mandraću, likovnom natječaju za najmlađe, podijeljenom u dvije kategorije – od 5 do 10 godina, te od 10 do 15 godina starosti.

Unatoč jakom suncu i visokim temperaturama, prostor u samom srcu Voloskog pretvorio se veliki kreativni atelje – u kojem se stvaralo na klupicama, stolovima restorana, bitvama, barkama – a rekordan broj sudionika potvrdio je veliko zanimanje za ovu manifestaciju.

Svako dijete koje je sudjelovalo, na licu mjesta dobilo je sve potrebno za rad, kao i jednu prigodnu kapicu šarenih boja, a svi sudionici bili su nagrađeni priznanjem za sudjelovanje.

Kako je manifestacija i natjecateljskog karaktera dodijeljene su nagrade najboljima. Tako je žiri u sastavu Claudio Frank (akademski slikar), Višnja Slavica Gabout (povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka) te Inga Dragoje Mikulić (pročelnica za kulturu Grada Mostara) odlučio da su najuspješniji u kategoriji od 5 do 10 godina bili Lucija Škuljević, Antonio Lukšić, Stefan Vranjaš, Aron Rocco Petritz i Lea Sabrović, a u starijoj dobnoj skupini najbolje uratke predali su Lukas Kinkela, Emili Cunjak, Klara Andrić, Klara Žeželić i Zoe Petritz.

Također, vrijedi istaknuti činjenicu da je ovogodišnje izdanje Malog Mandraća privuklo i mnogu djecu iz raznih zemalja. Tako su na prijavnicama bile ispisane slijedeće zemlje – Italija, Sjedinjene Američke Države, Švicarska, Švedska, Slovenija i Njemačka.

Danas je na rasporedu ‘veliki’ Mandrać, koji počinje u 13 sati, a veliki slikari poput njihovih malih kolega, također će slikati ”na licu mjesta”, gdje moraju izložiti svoje radove, a proglašenje pobjednika zakazano je za 19 sati. Dodajmo da je Mandrać pobudio interes i opatijskih poduzetnika, pa se ove godine u njega uključio i vlasnik galerije Giulio Bonačić, koji će dodijeliti posebnu nagradu u vrijednosti od 2.000 kuna za uokvirivanje slika.

[nggallery id=333]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi