FOTO: Održan mimohod branitelja za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti @ Liburnija

dan_domovinske_zahvalnosti_18_godina_akcije_oluja_2013_opatija (10)

Samom svečanom činu, mimohodu opatijskim centralnim ulicama uz pratnju Puhačkog orkestra Lovran i mažoretkinja grada Opatije, koji je startao ispred hotela Ambasador, prethodilo je polaganje vijenaca u more ranim jutarnjim satima na opatijskom mulu. Zasebne foto-galerije pogledajte u nastavku teksta.

Lovran, Opatija, Matulji – U povodu proslave praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti 5. kolovoza i 18 godišnjice akcije “Oluja” jučer je u Opatiji, Matuljima i Lovranu, održan svečani mimohod branitelja Domovinskog rata Grada Opatije i branitelja općina Lovran i Matulji.

dan_domovinske_zahvalnosti_18_godina_akcije_oluja_2013_opatija (08)

Braniteljima su se u mimohodu pridružili i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić, koji je okupljenom mnoštvu na Slatini, na koncu mimohoda, čestitao ovaj praznik. Uz gradonačelnika, jučer su u mimohodu bili prisutni i načelnici liburnijskih općina Mario Ćiković i Alan Sanković, te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata, pričuvni dočasnici, časnici, viši časnici, lovci i ostali gosti, građani….

Zastavni vod pritom je nosio ratne zastave postrojbi čijim su pripadnicima u vrijeme rata bili branitelji ovoga kraja. Mimohod je pratio Puhački orkestar Lovran, a ove godine sudjelovale su i Opatijske mažoretkinje. Osim u Opatiji mimohod se odvijao u Lovranu i Matuljima.

Mimohod branitelja za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti @ Matulji
[nggallery id=933]

Mimohod branitelja za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti @ Lovran
[nggallery id=932]

Mimohod branitelja za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti @ Opatija
[nggallery id=931]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!