FOTO Održan Mošćenički pinelić – Stotinjak mališana pretvorilo Mošćenice u vrelo kreativnosti

Skupilo se u prijepodnevnim satima na mošćeničkoj placi i u Stražnici stotinjak djece koja su stvarala u okviru različitih grupa. Što su naši fotoreporteri snimili u Mošćenicama pogledajte na ovom linku

Mošćenice – Dječja kreativnost i veselje i ove godine ispunile su Mošćenice koje su postale galerija na otvorenom. Ovaj srednjovjekovni gradić je već desetu godinu domaćin međunarodne likovne kolonije Mošćenički pinel, a svake se godine tradicionalno u okviru njega održavaju i dječje kreativne radionice Mošćenički pinelić koje posjećuju djeca različitih uzrasta.

Najmlađa sudionica Pinelića ove godine imala je samo trinaest mjeseci. Mošćenički pinelić je tako i prošlog utorka postao gradić dječjeg veselja i likovne kreativnosti. Tijekom radionica svako dijete postaje jedinstveni umjetnik koji otkriva neke nove dimenzije svijeta koji ga okružuje. Družila su se tu i domaća djeca i djeca iz Italije, Njemačke, Austrije, Italije, Mađarske, Poljske, Slovenije… – Mošćenice je postalo svijet u malom. Skupilo se u prijepodnevnim satima na mošćeničkoj placi i u Stražnici stotinjak djece koja su stvarala u okviru različitih grupa. Svaka grupa je radila po različitim temama i tehnikama (kolaž, origami, slikanje akrilom, temperom, vodenim bojama, itd.) . Teme radnih grupa obuhvatile su život podmorja, ribolov, prirodu, životinjski svijet, itd. Svoju dječju znatiželju i kreativnost pretvorili u prekrasne radove koje su izložili po zidovima Mošćenica. Poneki se nisu mogli rastati od svojih radova pa su ih kao uspomenu na druženje sa slikarima ponijeli svojim domovima. Voditeljice Mošćeničkog pinelića su ove godine bile: Susanne Faber (Njemačka), Elisabeth Binter (Austrija), Loredana Bradaschia (Hrvatska), Julia Bauernfeind (Austrija) koje sudjeluju kao umjetnice na ovogodišnjoj međunarodnoj likovnoj koloniji Mošćenički pinel. Njima su se priključile i učiteljice PŠ Eugen Kumičić iz Mošćeničke Drage i OŠ Viktor Car Emin Lovran, Gabrijela Adulmar i Blaženka Beroš te koordinatorice Aleksandra Alja Čenić i Elena Rudan. U rad grupa uključili su se i roditelji, none, nonići brojni Mošćeničani i članovi Katedre Čakavskog sabora općine Mošćenička Draga. Organizaciju radionica ostvarile su se zajedničkom suradnjom Katedre, Općine i Turističke zajednice Mošćenička Draga.

N. Cvjetović / PodUčkun.net
to su naši fotoreporteri snimili u Mošćenicama pogledajte na ovom linku

error: Content is protected !!