FOTO: Održan okrugli stol ‘Opatija i Beč – kulturne veze jučer, danas, sutra’

okrugli_stol_opatija_bec_2015_madejski

Sljedeće predstavljanje Opatije bečkoj javnosti na rasporedu je već 24. lipnja, kada će se u Beču, u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji, Primorsko-goranske županije, Grada Opatije i Grada Rijeke, održati proslava Dana državnosti. Fotogaleriju s okruglog stola pogledajte na ovom linku

okrugli_stol_opatija_bec_2015_madejski_2

Opatija – U hotelu Bristol jučer je održan okrugli stol na temu “Opatija i Beč – kulturne veze jučer, danas, sutra”. Okrugli stol organizirala je Agencije za europske integracije i gospodarski razvitak (AEI) iz Beča pod pokroviteljstvom Grada Opatije.

Program je vodio dr. Herbert Madejski, direktor austrijskog Društva za internacionalnu komunikaciju i informaciju (I.K.I.), a u sklopu događanja govorila je voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Opatije Zlata Torbarina na temu ”Pogled iz prošlosti prema budućnosti Opatije”, predsjednik Komisije za kulturu Grada Beča Ernst Woller na temu ”Mogućnost povezivanja kulturnih udruga i suradnja s Gradom Bečom” te Aneta Stojić, Lidija Preveden, Gerald Ebinger i drugi.

Poseban dio događanja bio je posvećen kulturnoj suradnji, a u sklopu njega ravnateljica Hrvatskog muzeja turizma Katarina Mažuran Jurešić govorila je o suvremenoj austrijskoj umjetnosti u sklopu HMT, dok su Aldo Simper i Michael Fendre govorili o Festivalu Kvarner, a Marin Franolić objasnio je mogućnosti financiranja kulturnih projekata.

izlozba_markus_windberger_hotel_adriatic_1

Predstavnici grada Opatije u uvodnom dijelu su naglasili kako Opatiju i Beč ne povezuje samo prijateljstvo, već da se Opatija smatra i dijelom bečke obitelji. Istaknuto je da je suradnja s Bečom donijela mnogo dobrih stvari, a zajednički cilj je konstantno unaprjeđivanje odnosa i pronalazak novih poveznica od kojih će profitirati oba grada.

Isto tako, sljedeće predstavljanje Opatije bečkoj javnosti na rasporedu je već 24. lipnja, kada će se u Beču, u organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji, Primorsko-goranske županije, Grada Opatije i Grada Rijeke, održati proslava Dana državnosti. U sklopu ovog događanja, održano je otvorenje izložbe Markusa Windbergera ”Slike svijeta” u hotelu Adriatic.

Fotogaleriju s okruglog stola pogledajte na ovom linku

I. Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!