FOTO: Održan Opatijski sportski dan – upoznavanje sa sportovima iz ‘prve ruke’

opatijski_sportski_dan_2014

Mnogi mališani imali su prilike upoznati se s raznim sportovima, spravama, ali i opremom koja se koristi u pojedinim sportovima dok su mnoge opatijske udruge predstavile svoj rad. Veliku fotogaleriju (s više od 100 fotografija) pogledajte na ovom linku

opatijski_sportski_dan_2014_1

Opatija – Članovi i predstavnici sportskih klubova i udruga grada Opatije danas su obilježili Opatijski sportski dan i Hrvatski olimpijski dan.

Ispred Sportske dvorane Marino Cvetković, ali i na borilištu unutar dvorane, svoje aktivnosti i rad predstavili su AK Opatija motorsport, Boćarski klub Opatija, Društvo za športsku rekreaciju Marinovi prijatelji, Društvo sportova na moru Volosko, Jedriličarski klub Opatija, Karate klub Opatija, Košarkaški klub Opatija, Klub za športsku rekreaciju Gorovo, Malonogometni klub Gorovo, Muški rukometni klub Opatija, Nogometni klub Opatija, Odbojkaški klub Opatija, Opatija fight club, Rukometni klub Liburnija, Stolnoteniski klub Opatija 08, Streljački klub DVD Opatija, Šahovski klub Volosko, Športsko-ribolovni klub Ičići, Športsko-ribolovni klub Jadran, Teniski klub Opatija, Vaterpolo klub Opatija, Yacht club Croatia, Planinarsko društvo Opatija, Mažoretkinje Grada Opatije, Crveni križ klub 60+, Društvo naša djeca Opatija, Udruga osoba s invaliditetom Opatija, O.Š. R. K. Jeretov, Opatija, Dječji vrtić Opatija i Mali vatrogasci.

opatijski_sportski_dan_2014_2

Mnogi mališani imali su prilike upoznati se s raznim sportovima, spravama, ali i opremom koja se koristi u pojedinim sportovima dok su udruge predstavile svoj rad.

– Zadovoljan sam ovim što smo postigli. Osnovni i glavni cilj je bio privući djecu, prikazati im što nudimo u našem savezu. Nadam se da će klubovi nakon ovog eventa imati kojeg člana više u svojim redovima, a već razmišljamo o slijedećoj godini i poboljšanju izvedbe ove manifestacije. Ovim putem se zahvaljujem svim udrugama koje su se odazvale, a posebno klubu sportske rekreacije Gorovo koje je uveliko pomoglo u organizaciji manifestacije te Miru Paušiću koji je nam je izašao u susret i odvodio cjelokupni program, kazao nam je predsjednik SSGO i zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin.

.

opatijski_sportski_dan_2014_3

Osim sportskog programa, predstavnici Športskog Saveza Grada Opatije predstavili su prigodno tiskanu brošuru u kojoj je iscrpan i detaljan pregled opatijske sportske zajednice. U brošuri ”Pregled opatijske sportske zajednice riječju i slikom“ svoje su mjesto našli svi sportski klubovi koji djeluju na području grada u okviru Saveza. Brošura je već podijeljena osnovnoškolcima kako bi dodatno upoznali s ponudom i sadržajem sportskih klubova, a danas su školarci zainteresirani za bavljenje nekim sportom i učlanjenje u neki od klubova sve informacije mogli dobiti na licu mjesta.

Također, održan je i program ”Hodanjem do zdravlja“, nordijsko hodanje i pješačenje opatijskom povijesnom stazom Carmen Sylva, kojem su se priključili umirovljenici, građani i djeca.

Veliku fotogaleriju (s više od 100 fotografija) pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net