FOTO: Održan pikado turnir @ Matulji

Veliku fotogaleriju s drugog turnir Matulji Open u pikadu pogledajte u nastavku teksta.

Matulji – Drugi po redu Matulji Open turnir, održan je prošlog vikenda u cafe baru DM u Matuljima, a ove godine privukao je 27 natjecatelja u Open dijelu turnira, 5 dami te 14 takmičara za DYP parove (DYP parovi su parovi na izvlačenje, slučajni odabir).

U pojedinačnom poretku prvo mjesto osvojio je Fućak Albert, drugo mjesto Dukić Vedran, treće mjesto Melada Daniel, a Gak Branko četvrto. Kod dama najbolja je bila Pavletić Marilda, drugo mjesto pripalo je Andrei Vrlić Štimac, treće Mariji Petričević, četvrto Neri Troskot dok je Daniela Radaić osvojila peto mjesto. Par Fućak A. – Zrinšćak D. osvojili su prvo mjesto u kategoriji DYP parovi, drugo mjesto pripalo je paru Melada D. – Dundović V., a treće Juračić T. – Tubin A.

Pristigli pikadori natjecali su se za novčane nagrade (50%, 30% i 20% od kotizacija), pehare po kategorijama te prelazni pehar za pobjednika open discipline. Posebne nagrade dobili su Fućak Albert za najviši izlaz (izlaz partije s najvećim brojem bodova) i Tomasini Dino za najbrži izlaz (partija završena u najmanjem krugu) te je posebnu nagradu dobila, igrom slučaja, i pobjednica damskog dijela turnira – tortu – povodom rođendana.

– Atmosfera je bila odlična, s malim opadanjima kako je padala kiša, terasa je bila puna gledatelja, od čega većinom sami ‘pikadori’. Dojmovi svih natjecatelja bili su redom pozitivni, što je nastavak prakse s prošlogodišnjeg turnira, kada je PK DM po prvi put organizirao natjecanje na opće zadovoljstvo i posjetitelja, ali i publike, poručili su organizatori.

Dan ‘radosti gađanja mete’ je još bio začinjen odličnim gulaš – čobancem od divljači koji je kuhan tijekom održavanja natjecanja.

[nggallery id=243]

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!