FOTO: Održan prigodan prijem opatijskih sportaša

sportasi_dodjela_2015_opatija_prosinac (1)

U nastavku teksta pročitajte koji su sportaši primljeni na prigodnoj svečanosti, a nekoliko fotografija s dodjele pogledajte na ovom linku……

Opatija – Predstavnici grada Opatije i Sportskog saveza grada Opatije, primili su opatijske sportaše koji su u 2015. godini ostvarili zapažene rezultate. Sportaši koji su postigli vrhunske rezultate u drugoj polovici 2015. godine dobili su priznanja i prigodne nagrade, a na druženje su bili pozvani i sportaši koji su takve rezultate ostvarili u prvoj polovici godine, a kojima su priznanja uručena na prijemu u lipnju.

U nastavku teksta pročitajte koji su sportaši primljeni na prigodnoj svečanosti…

Lucija Peruško i Petra Peruško (Karate klub Opatija)
Na međunarodnom turniru Austrian Junior Open, na kojem je sudjelovalo 1000 natjecatelja iz 21 države, Lucija i Petra su u borbama osvojile drugo mjesto ekipno u konkurenciji juniorki.

Anton Baždarić (Karate klub Opatija)
Anton je na Croatia Openu, jednom od najjačih turnira u ovom dijelu Europe, osvojio zlatnu medalju u kategoriji mlađih kadeta iznad 57 kilograma.

sportasi_dodjela_2015_opatija_prosinac (2)

Danka Zorić (Karate klub Opatija)
Danka je na Croatia Openu osvojila 3. mjesto i brončanu medalju u kategoriji seniorki do 68 kilograma.

Adis Hodžić (Karate klub Opatija)
Na međunarodnom turniru Austrian Junior Open, održanom u lipnju u Salzburgu, Adis je osvojio 2. mjesto u kategoriji mlađih seniora do 84 kilograma.

Petra Žic (Karate klub Opatija)
Na Balkanskom prvenstvu u karateu, koje se od 11. do 13. prosinca održalo u Dubrovniku, Petra je osvojila 3. mjesto ekipno u konkurenciji mlađih seniorki.

Maja Zorić (Karate klub Opatija)
Na Svjetskom karate kupu održanom u srpnju u Umagu Maja je osvojila zlatnu medalju u kategoriji mlađih seniorki iznad 68 kg. Osim toga, Maja je u 2015. godini osvojila i brončane medalju na Europskom prvenstvu, te titulu viceprvakinje Hrvatske.

Natali Voskion (Streljački klub DVD Opatija)
Natali je osvojila 1. mjesto u pojedinačnoj konkurenciji na Prvenstvu Hrvatske za kadetkinje u disciplini malokalibarska puška P+20 ležeći. Sjajno pucanje donijelo joj je i titulu viceprvakinje u disciplini malokalibarska puška trostav.

Viliam Prodan i Zdravko Draženović (Automobilistički klub Opatija Motorsport)
Viliam i Zdravko su osvojili treće mjesto u Mitropa rally kupu u poretku automobila na prednji pogon (2wd cars). U ukupnom poretku su u konkurenciji četrdesetak europskih posada iz 10 država osvojili 5. mjesto.

sportasi_dodjela_2015_opatija_prosinac (9)

Marsel Katić i Denis Rubinić (Automobilistički klub Opatija Motorsport)
Marsel i Denis su osvojili 1. mjesto u klasi 4 za Prvenstvo Hrvatske u rallyju. Marselu je ovo treća uzastopna titula prvaka Hrvatske, za što mu je Hrvatski auto i karting savez dodijelio posebnu nagradu – Zlatnu kacigu.

Tomas Hrvatin i Mateo Butorac (Automobilistički klub Opatija Motorsport)
Tomas i Mateo su osvojili 1. mjesto u klasi 2 za Prvenstvo Hrvatske u rallyju.

Ivan Ivanković (Yacht club „Croatia“ Opatija)
Na jezeru Constance u Njemačkoj se od 21. do 25. svibnja jedrila druga od osam regata Svjetskog pro toura u dvobojskom jedrenju. Ivan je bio član posade TB Race Team koja je na regati osvojila prvo mjesto, svladavši u finalu švicarsku posadu koja zauzima četvrto mjesto na svjetskoj ljestvici.

Gala Zukić (Speed badminton klub Pešekani)
Na Prvenstvu Hrvatske u speed badmintonu koje se pred 4 dana održalo u Sportskoj dvorani Marino Cvetković, Gala je osvojila 1. mjesto u kategoriji djevojčica do 14 godina. Tom uspjehu je pridodala i drugo mjesto u kategoriji MIX parovi, gdje je nastupala sa Zdravkom Škaricom.

Mateo Šepić (Speed badminton klub Pešekani)
Mateo se pobrinuo da Opatija ni ove godine ne ostane bez svjetskog zlata. Na Svjetskom prvenstvu u speed badmintonu održanom u kolovozu u Berlinu, Mateo je odličnim partijama u 7 mečeva ostvario isto toliko pobjeda. U finalu je svladao Poljaka Filipowicza, prvog igrača svijeta, čime je osvojio naslov najboljeg na svijetu u kategoriji dječaka do 14 godina. Sezonu iz snova zaokružio je naslovom prvaka Hrvatske u kategoriji dječaka do 18 godina.

Sava Dešković (Športsko ribolovni klub Ičići)
Na Svjetskom prvenstvu za seniorke u lovu štapom s obale, koje se od 21. do 29. studenog održalo u Portugalu, Sava Dešković je kao članica hrvatske reprezentaciju osvojila drugo mjesto i srebrnu medalju u ekipnoj konkurenciji. U pojedinačnoj konkurenciji Sava je zauzela 9. mjesto.

Boris Petrić (Planinarsko društvo „Opatija“)
Dobitnik je plakete Hrvatskog planinarskog saveza, najvišeg mogućeg priznanja koje se može dobiti u savezu, a dodjeljuje se za dugogodišnji predani rad u planinarskog organizaciji. Planinarenjem se bavi od svog rođenja, kada su ga roditelji nosili u ruksaku na vrhove planina. S četiri godine je prvi put bio na Triglavu. Osmislio je Opatijsku planinarsku obilaznicu kojom je opatijsko planinsko zaleđe želio približiti svim zaljubljenicima u planine i prirodu.

sportasi_dodjela_2015_opatija_prosinac (5)

Ratomir Raukar (Planinarsko društvo „Opatija“)
U 2015. godini je završio Hrvatsku planinarsku obilaznicu, obišavši 125 kontrolnih točaka širom Hrvatske, čime je prošao sve najljepše vrhove naše zemlje. Komisija za planinarske putove Hrvatskog planinarskog saveza mu je za taj uspjeh dodijelila Visoko priznanje.

Planinarsko društvo „Opatija“
U konkurenciji 336 članica, Hrvatski planinarski savez je Planinarskom društvu „Opatija“ dodijelio nagradu „Najuspješnija planinarska udruga“ u 2015. godini.

I. Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net