FOTO Održan tradicionalni Novogodišnji pohod – Mlado leto na Vojake 2020. okupilo 250 planinara

Tekst i foto: Robert Koprivnjak

Uz vrlo toplo vrijeme na vrhu društvo se zadržalo oko sat vremena izmjenjujući novogodišnje čestitke i dobre planinarske dobre želje pijuckajući čaj, kuhano vino i šampanjac.

Vojak – 1. siječnja 2020. točno u podne dvjestopedeset planinara okupilo se na vrhu Učke na tradicionalnom novogodišnjem planinarskom pohodu u organizaciji planinarskih društava s Liburnije. Iz Pule je stigao pun autobus planinara PD „Glas Istre“ , a ostatak ekipe bio je iz planinarskih društava ”Knezgrad“ – Lovran, ‘Opatija’, ‘Bazovica’ – Rijeka, ‘Lisina’ – Matulji. Ovaj put nam se pridružilo i dvadesetak Torpedo Runnersa, većinom trkačica, koje su u ‘ljutom treningu’ za utrku 100 milja Istre.

Ishodište pohoda bio je Poklon. Nakon uvodne besjede predsjednika PD „Opatija“ , Borisa Božića okupljeno mnoštvo planinara moglo je krenuti. Uz vrlo toplo vrijeme na vrhu društvo se zadržalo oko sat vremena izmjenjujući novogodišnje čestitke i dobre planinarske dobre želje pijuckajući čaj, kuhano vino i šampanjac. Na samom vrhu bila je prava mala slastičarna, jer su svi donijeli kolače sa Božićno-novogodišnje trpeze.

Rumenih obraščića, dobro popunjenih trbuščića svi su se sretno vratili svojim kućama, puni dojmova s nadom u planinarski dobru i aktivnu novu 2020. godinu.

Održan Tradicionalni Novogodišnji Pohod – Mlado Leto Na Vojake 2020. Okupilo 250 Planinara

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
error: Content is protected !!