FOTO: Održan veliki maškarani mimohod pod parolom 50 nijansi maškaranije @ Buzet

maskarani mimood buzet 2017 (4)

Posebno oduševljenje kod publike izazvao je dolazak Thompsona, Nives Celzijus i ekipe iz autobusa firme Krstić dok su grupe Teran smo mi, Irci i Englezi publiku naprosto ostavili bez daha. Kako je protekao maškarani mimohod pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku

maskarani mimood buzet 2017 (2)

Buzet – Veselo je bilo u Buzetu prošle nedjelje, a razlog tome, bio je maškarani mimohod u kojem je sudjelovalo više od tisuću maškara s brojnim alegorijskim kolima.

Vesela karavana kreativnih maski tako je na pusnu nedjelju odradilo svoju rutu ulicom II. istarske brigade do gradskog trga i uz hotel Fontanu do posljednje štacije. U trosatnom mimohodu, osim domaćina strateški raspoređenih u osam velikih maškaranih grupa i sedamdesetak podgrupa, sudjelovale su i dvije gostujuće grupe iz Novigrada i Koromačna.

maskarani mimood buzet 2017 (7)

Posjetitelji su uživali u tradicionalnim buzetskim maskama kao što su pusti, Ćić i Ćićka, maškare u belo, zvončari, ali i u Meksikancima, Česima, vojnicima, papigama, Muppetima, Indijcima… Posebno oduševljenje kod publike izazvao je dolazak Thompsona, Nives Celzijus i ekipe iz autobusa firme Krstić dok su grupe Teran smo mi, Irci i Englezi publiku naprosto ostavili bez daha.

Voditeljska palica pripala je Draženu Turini Šajeti i Mili Nežić iz Turističke zajednice grada Buzeta, a kako je protekao maškarani mimohod pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku

maskarani mimood buzet 2017 (5)

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!