FOTO Održan Wine Vip Event: Rijeka i Kvarner pokazali veliku želju za novim znanjima i vidicima u enogastronomiji

Teme su bile vrlo kvalitetno pogođene a uz iznimno velika imena vrhunskih predavača sommeliera  – Filip Savić, Mario Meštrović, Jure Andrijašević, gost iz Austrije Suvad Zlatić SUWI i posebna gošća iz Slovenije Mira Šemić a tu su bili i vrhunski kuhari Ivan Pažanin, Hrvoje Zirojević i Braco Sanjin.

Rijeka – Konferencija vrhunskih vinskih znalaca – Wine Vip Event Rijeka, održan nedavno u hotelu Bonavia, okupio je velik broj ljubitelja vina i gastronomije, ali i stručnjake iz ovih područja.

Teme su bile vrlo kvalitetno pogođene a uz iznimno velika imena vrhunskih predavača sommeliera  – Filip Savić, Mario Meštrović, Jure Andrijašević, gost iz Austrije Suvad Zlatić SUWI i posebna gošća iz Slovenije Mira Šemić a tu su bili i vrhunski kuhari Ivan Pažanin, Hrvoje Zirojević i Braco Sanjin.

– Wine Vip Eventi se rade sa velikim emocijama pa je bilo emocija odmah prilikom otvorenja eventa jer veliki promotor Rijeke, Kvarnera i Hrvatske u Evropi i navijač Rijeke Suvad Zlatić SUWI dobio na poklon dres NK Rijeke. Event smo dodatno obogatili dolaskom učenika Ugostiteljsko turističke škole iz Opatije i Veleučilištem ASPIRA iz Zagreba a gdje su njihovi učenici studenti pokazali svoje vrlo veliko znanje i umijeće.  Jako nas veseli da je broj gostiju daleko nadmašio očekivanja. A svi gosti eventa osim uživanja u raznim delicijama, vinu, rakiji… mogli su uživati i u raznim drugim našim ponudama i sadržaju kao i Varteksovom Modabusu isprobavajući najnovije modele iz Vartekosve ponude a gosti eventa su dobili na poklon i bon za kupnju u bilo kojoj Varteksovoj trgovini. Naš slogan eventa i jeste da kvaliteta prati kvalitetu, kazao je uime organizatora Dantes Begić iz agencije Ricerca Mercato.

Pokrovitelji eventa su Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, a u suorganizaciji Primorsko- goranske županije i Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj, TZ Kvarnera, Grad Rijeku i TZG Rijeke, Hrvatsku gospodarsku komoru ŽK Rijeka, u partnerstvu Hrvatske Obrtniče komore i mnogobrojne druge partnere.

– Ovo nije bio niti sajam ali ni festival vina ovo je bio ciljani edukacijski event prema ugostiteljsko turističkoj struci gdje na jednom mjestu su mogli slušati predavanje vrhunskih govornika i educirati se a isto tako i degustirati vina i ostale proizvode naših partnera i na taj način povezati se sa tim proizvođačima i na taj način poboljšati i obogatiti svoju ponudu. Wine Vip Event u fokus stavlja enogastronomiju, jedan od ključnih turističkih proizvoda na kojima treba da gradimo razvoj turizma u Hrvatskoj, ali i cjelokupni brend naše zemlje.

 

Event je imao posebnu priču sa radionicom sljubljivanja vrhunskih delicija sa vinom pa su svi gosti na kraju eventa mogli uživati u svim tim jelima i delicijama u vrlo lijepom domjenku. Željeli smo našim eventom pružiti ne bilo kakvu već vrlo kvalitetnu priliku našim proizvođačima vina, sira, tartufa, pršuta, rakija… da se ciljano direktno prezentiraju ugostiteljskom i turističkom tržištu a koje želi raditi na sebi i svome znanju i koje želi sebe, svoju ponudu i svoj rad unaprijediti. Dojmovi i reakcije su izvrsne i jako smo sretni zbog toga, kazao je Begić.

Fotogaleriju pogledajte OVDJE.

error: Content is protected !!