FOTO: Održana 1. Učkarska kotlijada @ Restoran Dopolavoro

Liburnija.net: Pobjednici 1. Učkarske kotlijade @ Restoran Doplavoro

Liburnija.net: Pobjednici 1. Učkarske kotlijade @ Restoran Doplavoro

Od ukupno 12 ekipa, titulu najboljih kuhara ‘kotlijade’, prema mišljenju stručnog žirija osvojio je tandem – Mladen Kršanac i Marino Sergo. Veliku foto-galeriju pogledajte u nastavku teksta.

Učka – 1. Učkarska kotlijada, s tendencijom da postane tradicionalana, održana je jučer na platou kod restorana Dopolavoro. Na natjecanju u kuhanju kotlića ukupno je sudjelovalo 12 ekipa, koji su svojim vještinama pokušali osvojiti ‘nepca’ velikog broja prisutnih gledatelja, ali i iskusnih članova žirija – Guida Muškovića, Željka Kesovije i Damira Juga.

Iskusni sudački žiri...

Iskusni sudački žiri…

Titulu najboljih kuhara ‘kotlijade’, prema mišljenju stručnog žirija osvojio je tandem – Mladen Kršanac i Marino Sergo. Drugo mjesto pripalo je Nikoli Krivokući, Milovanu Šepiću i Arnaldu Malingu, članovima desetine Učka, Lovačkog društva Lane. Treći najbolji kotlić pripremili su Goran Lučin, Marijan Zubalj, Vedran Grgurić, Raul Bratović i Goran Vukelić, a svi ostali natjecatelji osvojili su četvrto mjesto.

– Skuhani su dobri gulaši, bilo je nekoliko neuspjeha, ali sve u svemu bili su odlični. Budući natjecatelji neka pripaze na doziranje začina te da se ne dodaju začini koji ne ‘pripadaju u zadanu temu’. Što se više filozofira, više se griješi, kazao nam je Guido Mušković, predsjednik ocjenjivačkog suda, dok je njegov kolega Željko Kesovija dodao da se kotlić mora kuhat čim jednostavnije.

1_uckarska_kotlijada_2013_dopolavoro (06)

Dok su natjecatelji uživali u nadmetanju, veliki broj publike, s obje strane Učke mogao se družiti na ugodnoj ljetnoj temperaturi, te isprobavati istarski ovčji sir te sir od tartufa. Po završetku natjecanja sadržaj kotlića ispraznio se u tili čas, a veselu atmosferu dodatno su zagrijala dva muzikanta na harmonici i trubi.

– Jako smo zadovoljni kako nam je protekla prva kotlijada i nadamo se da će postati tradicionalna. Ovim putem se zahvaljujemo svima, natjecateljima, publici, ali i sponzorima koji su nam izašli u susret i time omogućili prvi takav susret na Učki. Zato koristimo ovu priliku i zahvaljujemo se našim sponzorima, a to su mesnica Damir Matulji, OPG Maliki Učka; Restoran Lovorka Pehlin; OPG Nino Bernobid Višnjan; Butiga SUKI Bregi; OPG Đani Boljun; Karlid Tartufi paladini; Uljanić komerc d.o.o Učka, Tia partner d.o.o Kukuljanovo i Konoba Boljun.

1. Učkarska kotlijada @ Restoran Dopolavoro
[nggallery id=904]

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!