FOTO: Održana 12. smotra mladega vina @ Veprinac

dav

Prema mišljenju struke ove godine potpuni slavodobitnici su “Vina Rumac” osvojivši prvo mjesto u obje kategorije. Nekoliko fotografija sa smotre pogledajte na ovom linku

dav

Veprinac – Prošle subote “Pod ložun” je održana 12. smotra mladega vina. Smotra je započela uvodnim predavanjem koje je održala Patricija Rumac na temu “Njega i zaštita vina kroz godinu”. Na samoj smotri sudjelovali su vinari iz okolice Veprinca, a u konkurenciji se našlo deset bijelih i šest crnih vina. Svi vinari su također bili dio žirija pojačani sa “stručnim” dijelom žirija i dragim prijateljima iz Kastavske udruge “Belica”.

Nakon zbrajanja bodova, prema mišljenju struke, ove godine potpuni su slavodobitnici “Vina Rumac” osvojivši prvo mjesto u obje kategorije. Drugi dio žirija imao je nešto drukčiji ukus pa ukupni poredak izgleda ovako: Igor Puhar osvojio je četvrto mjesto, treće i drugo mjesto osvojila su Vina Rumac (chardonnay, odnosno malvazija), dok su prvo mjesto osvojili Lučo i Edi okupljeni pod ‘etiketom’ Konoba Blaženić u konkurenciji bijelih vina.

dav

Crna vina dijele sljedeće pozicije: Vina Rumac osvojila su četvrto mjesto u konkurenciji crnih vina, treće mjesto pripalo je Damiru Rumcu, drugo Konobi Blaženić, a prvo mjesto je osvojio Vili Božić.

Svi sudionici su se na kraju okrijepili uz besplatnu maneštru te se druženje nastavilo do kasnih sati uz poziv domaćina na druženje i dogodine. Nekoliko fotografija sa smotre pogledajte na ovom linku

Zoran Kik / PodUčkun.net

error: Content is protected !!