FOTO Održana 3. konferencija za medije o projektu ‘Pomoć u kući’ u sklopu programa ‘Zaželi’

Raduje nas što je krenuo i nastavak financiranja aktivnosti prethodnog Poziva „Zaželi“ – faza II te se nadamo kako će i GD Crvenog križa Opatija omogućiti svojim gerontodomaćicama nastavak rada i pružanje daljnjih usluga našim korisnicima te im na taj način učiniti svakodnevni život boljim i lakšim, istaknula je Ana Filipović, voditeljica EU projekta „Pomoć u kući“.

Opatija – U vanjskim prostorima GD Crvenog križa Opatija održana je 3. konferencija za medije o projektu „Pomoć u kući“. Riječ je o projektu koji je u potpunosti financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali za razdoblje 2014. – 2020. godine u sklopu programa „Zaželi – Programa zapošljavanja žena“. Konferencija je održana povodom obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Da podsjetimo, GD Crvenog križa Opatija prošle godine apliciralo je svoj prvi EU projekt bespovratnih sredstava u ukupnoj vrijednosti 1.120.164,31 kuna naziva „Pomoć u kući“ u sklopu programa „Zaželi“ koji je u cijelosti odobren od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava kao Upravljačkog tijela. Razdoblje provedbe ovog vrijednog i plemenitog projekta je od siječnja 2019. do srpnja 2021. godine. Glavni cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja, zapošljavanjem u lokalnoj zajednici koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva, te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika pa smo tako ovim projektom zaposlili pet gerontodomaćica na 24 mjeseca.

– Ukupan broj korisnika koji je od početka obuhvaćen projektom jest 42 dok trenutno gerontodomaćice brinu o 27 korisnika s područja Matulja, Opatije i Lovrana. Moramo spomenuti i naše partnere na projektu, a to su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Rijeka – Ispostava Opatija i Republika Hrvatska Centar za socijalnu skrb Opatija koji nam pomažu u identifikaciji krajnjih korisnika i ciljnih skupina. U uvjetima epidemije uzrokovane korona virusom naše gerontodomaćice su i dalje obilazile, pomagale i pružale potporu i podršku svojim korisnicima koji su na taj način bili sve ovo vrijeme zbrinuti. Gerontodomaćice su poštivale sve propisane mjere zaštite, a jedno razdoblje dolazile korisnicima samo do kućnog praga sukladno preporukama nadležnih tijela. Tako su se korisnicima nabavljale i dostavljale namirnice, lijekovi, plaćali računi, režije i sl. Ne smijemo zaboraviti da je starijima i nemoćnima lijepa riječ, pažnja i briga nešto najvažnije i neprocjenjivo, a upravo je to ono što im je Gradsko društvo Crvenog križa Opatija zahvaljujući i Europskom socijalnom fondu moglo i omogućiti. Raduje nas što je krenuo i nastavak financiranja aktivnosti prethodnog Poziva „Zaželi“ – faza II te se nadamo kako će i GD Crvenog križa Opatija omogućiti svojim gerontodomaćicama nastavak rada i pružanje daljnjih usluga našim korisnicima te im tako učiniti svakodnevni život boljim i lakšim, istaknula je Ana Filipović, voditeljica EU projekta „Pomoć u kući“.

Održana 3. Konferencija Za Medije O Projektu ‘Pomoć U Kući’ U Sklopu Programa ‘Zaželi’

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net