FOTO: Održana 3. regata barkajola Melkior Paragvaj – Posada barke “Kade si” uvjerljivo najbrža @ Ičići

Vrijedi istaknuti da je na regati sudjelovala olimpijska jola građena 1955. godine, dok je najstarija barka bila talijanska Dinghy-Pasara iz 1929. godine. Kako je protekla regata pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Ičići – Treća regata barkajola Melkior Paragvaj održana je prošle subote na regatnom polju smještenom u akvatoriju ispred Ičića. Pozivu organizatora odazvalo se osam posada, a ciljnu liniju najbrže je prošla posada barke “Kade si”, s kvarnerskim gucom iz 1956. na čelu s kormilarom Frankom Sirotnjakom iz Lovrana. Odmah iza slijedi posada na čelu s Robertom Mohovićem iz Mošćeničke Drage, također sa Kvarnerskim gucom iz 1956. god. Treće mjesto zauzela je barka “Don Ćićo”, lovranski guc iz 1968. god. s kormilarom Ivicom Grbcem.

Također, vrijedi istaknuti da je na regati sudjelovala olimpijska jola građena 1955. godine, dok je najstarija barka bila talijanska Dinghy-Pasara iz 1929. godine, vlasnika Branka Marinovića iz Mošćeničke Drage. Za sve sudionike regate bila je organizirana ribarska marenda i ribarska večera s podjelom nagrada, te zabava uz živu glazbu. Ovim putem još jednom zahvaljujemo svim sudionicima i posadama regate na odazivu i sudjelovanju, istaknuli su predstavnici organizacijskog odbora kojeg su činili tvrtke Paragvaj tours i Marea te ACI Marina Opatija – Ičići i TZM Ičići.

Kako je protekla regata pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net