FOTO: Održana 51. Glazbena tribina Hrvatskog društva skladatelja @ Opatija

51_glazbena_tribina_opatija_2014_1

U sklopu tribine dodijeljene su i godišnje nagrade HDS-a, koje su ove godine otišle u ruke Joška Čelete, Ivane Tomić Ferić te Davorinu Kempfu, čiji je klavirski koncert Concerto Coralle proglašen najznačajnijim djelom prošle godine. Veliku fotogaleriju s preko 120 fotografija pogledajte na ovom linku

51_glazbena_tribina_opatija_2014

Opatija – Glazbena tribina Hrvatskog društva skladatelja, odnosno 51. izdanje ove manifestacije koja se tradicionalno održava u Opatiji, okupila je proteklog vikenda – od petka do nedjelje – najznačajnija imena domaće ozbiljne suvremene glazbe u hotelu Imperial.

To je jedinstvena manifestacija Hrvatskog društva skladatelja koja promiče stvaralaštvo hrvatskih suvremenih skladatelja te je od osobitog značenja, ne samo za skladatelje, muzikologe, izvođače, studente glazbe, opatijsku publiku, već i za hrvatsku kulturnu javnost. Glazbena tribina Opatija svjedoči o životnosti našega glazbenog stvaralaštva kao čimbenika svjetske glazbene scene.

U sklopu tribine dodijeljene su i godišnje nagrade HDS-a, koje su ove godine otišle u ruke Joška Čelete, Ivane Tomić Ferić te Davorinu Kempfu, čiji je klavirski koncert Concerto Coralle proglašen najznačajnijim djelom prošle godine.

51_glazbena_tribina_opatija_2014_2

Tijekom tri dana održane su čak 23 praizvedbe u interpretaciji Simfonijskog orkestra HRT-a, Cantus Ansambla, orkestra Alisios Camerata, gudačkog kvrateta Tajj te LP dua iz Srbije.

Glazbena tribina obilježila je i 100. godišnjicu smrti A. G. Matoša i to radio-igrom ”Zvučna gesta”, u kojoj se odabrana Matoševa poezija našla u novom glazbeno-kazališnom kontekstu.

Veliku fotogaleriju s preko 120 fotografija pogledajte na ovom linku

Ivan Mellor / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!